Överlåtelsehandling Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder överlåtelsehandling, varianter, uttal och böjningar av överlåtelsehandling

Överlåtelsehandling synonym, annat ord för överlåtelsehandling, vad betyder överlåtelsehandling, förklaring, uttal och böjningar av överlåtelsehandling.

Vad betyder och hur uttalas överlåtelsehandling

Överlåtelsehandling uttalas över|låt|else|handl|ing och är ett substantiv.

Ordformer av överlåtelsehandling

Singular

överlåtelsehandling
obestämd grundform
överlåtelsehandlings
obestämd genitiv
överlåtelsehandlingen
bestämd grundform
överlåtelsehandlingens
bestämd genitiv

Plural

överlåtelsehandlingar
obestämd grundform
överlåtelsehandlingars
obestämd genitiv
överlåtelsehandlingarna
bestämd grundform
överlåtelsehandlingarnas
bestämd genitiv

Överlåtelsehandling är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet överlåtelsehandling

  1. Namnet Warszawa kan härledas ur kortformen av det slaviska mansnamnet Warcisław, det vill säga Wars. Formen "Warszawa" betyder närmast Wars' plats eller mark. De tidiga varianterna av namnet var Warszowa och Warszewa. Enligt överlåtelsehandlingar från 1300-talet kan man dra slutsatsen att namnet kommer av riddaren Wars av klanen Rawa som ägde flera av byarna på trakten. Enligt folklegenden kommer dock namnet av en fiskare vid namn Wars och flodsirenen Sawa som gifte sig och skapade sig ett hem vid floden Wislas strand. Sirenen återfinns idag i stadens stadsvapen. (källa)
  2. En ansökan om någon form av fastighetsbildning måste ske skriftligen till en lantmäterimyndighet. Om mark har förvärvats, till exempel genom köp, byte gåva eller arv, måste man dessutom kunna styrka det genom en skriftlig överlåtelsehandling, till exempel ett köpekontrakt. (källa)
  3. Hustruförsäljning i "rituell form" eller som "påhittad sedvana" uppstod någon gång kring slutet av 1600-talet men i en redogörelse från 1302 beskrivs att någon "genom överlåtelsehandling beviljade sin hustru till en annan man." När konsumtion av tidningar ökade under den andra halvan av 1700-talet blev berättelserna om hustruförsäljning vanligare. 1900-talsförfattaren Courtney Kenny skrev att "seden var så djupt rotad att den inte kunnat uppstå på senare tid". När James Bryce skrev om ämnet 1901 konstaterar han att det finns "inga spår alls av någon sådan rättighet i våra lagar". Han uppmärksammade dock att "alla har hört talas om den udda vanan att sälja en fru som ibland ännu förekommer bland Englands lägre klasser.". (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.