Översilning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder översilning, varianter, uttal och böjningar av översilning

Översilning synonym, annat ord för översilning, vad betyder översilning, förklaring, uttal och böjningar av översilning.

Vad betyder och hur uttalas översilning

Översilning uttalas över|sil|ning och är ett substantiv.

Översilning betyder:

Ordformer av översilning

Singular

översilning
obestämd grundform
översilnings
obestämd genitiv
översilningen
bestämd grundform
översilningens
bestämd genitiv

Översilning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet översilning

  1. Reservatet består av en gammal enefälad med enstaka lövträd som i de högre områdena är blockrik och näringsfattig. De lägre områdena där ytvatten rinner över området, så kallad översilning, är näringsrika och har en rik markvegetation. Sniberups fälad är en av de få bevarade enefälader som inte planterades med skog då bruket av dessa lågproduktiva betesmarker upphörde från slutet av 1800-talet. Enefäladerna avverkades med jämna mellanrum för att hållas öppna. Klenvirket man fick från enarna och lågträden användes till exempelvis räfspinnar, stängsel och andra slöjdarbeten. (källa)
  2. Översilningsäng är en sådan äng som användes för översilning. Rätt skötta kunde dessa ängar ge stora skördar. Runt förra sekelskiftet (1900) konkurrerades översilningsängarna ut av konstgödning. (källa)
  3. Siläng, även kallad lokalt utslåtter med den dominerande utformningen som översilningsäng, är en slåttermark, som periodiskt översköljs med vatten på konstgjord väg för att bättre skördar skall erhållas, då slåttern kan ske varje år och inte kanske bara vart tredje som innan översilningen påbörjades. Grundförutsättningarna är att slåtterytan ligger i närheten och oftast nedströms en sjö, bäck eller å och har en sådan lutning att jämn bevattning kan ske och att dräneringsförhållandena är så goda att eventuellt överskottsvatten kan föras bort. (källa)
  4. På bergssluttningarna finns områden med ekbräken. På platser med rik översilning finns örter som skogsnäva och tolta, men också skogsbräken och skogsfräken. Längs bäckarna växer bland annat hultbräken och vattenklöver (en fanerogam). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.