Övervintringsplats Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder övervintringsplats, varianter, uttal och böjningar av övervintringsplats

Övervintringsplats synonym, annat ord för övervintringsplats, vad betyder övervintringsplats, förklaring, uttal och böjningar av övervintringsplats.

Vad betyder och hur uttalas övervintringsplats

Övervintringsplats uttalas över|vintr|ings|plats och är ett substantiv.

Ordformer av övervintringsplats

Singular

övervintringsplats
obestämd grundform
övervintringsplats
obestämd genitiv
övervintringsplatsen
bestämd grundform
övervintringsplatsens
bestämd genitiv

Plural

övervintringsplatser
obestämd grundform
övervintringsplatsers
obestämd genitiv
övervintringsplatserna
bestämd grundform
övervintringsplatsernas
bestämd genitiv

Övervintringsplats är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet övervintringsplats

  1. Parasitoider lägger sina ägg på eller i kroppen av ett värddjur, vilket sedan används som föda för att utveckla larver. Värden dör slutligen. De flesta insektsparasitoider är steklar eller flugor, och de har oftast ett relativt snävt värdspektrum. Parasitsteklar används inom alla typer av biologisk bekämpning. De är den vanligaste gruppen inom klassisk biologisk bekämpning, de används i tillsättande biologisk bekämpning både i växthus och utomhus, och de kan gynnas genom bevarande biologisk bekämpning exempelvis genom att plantera nektarproducerande växter, eller genom att bevara deras övervintringsplatser. Viktiga parasitoider för biologisk bekämpning finns bland annat inom stekelfamiljerna bracksteklar, glanssteklar och i överfamiljen Ichneumonidea. Bland flugorna finns flera viktiga parasitoider inom familjen Tachinidae. (källa)
  2. På häckningsplatserna i norr finns det ingen risk att skräntärnan förväxlas med andra arter, men vid övervintringsplatserna kan den blandas ihop med kungstärna (Sterna maxima) och iltärna (Sterna bengalensis). (källa)
  3. De häckar i kolonier i våtmarker, på strandängar och gärna på små öar och holmar, vid öppna kustpartier. Boet kan vara en hålighet i marken, som är sparsamt inklädd med växtdelar, exempelvis grässtrån. Det kan också placeras på en tuva. Äggläggningen sker i slutet av april. Den lägger 3-5 ägg som kläcks i mitten av maj. Ungarna går omedelbart därefter ut till vadplatserna tillsammans med sina föräldrar. Arten är en kolonihäckare och håller då till på koncentrerade platser. Under juli, augusti och september ses skärfläckorna samlade i stora, gemensamma revir, där de ruggar. Hos de populationer som inte är stannfåglar flyttar ungfåglarna mot övervintringsplatserna innan de adulta fåglarna ruggat färdigt. De adulta fåglarna flyttar sedan iväg under september och början av oktober. (källa)
  4. Sterletten blir könsmogen mellan 3 och 5 års ålder för hanar, 5 och 8 för honor. Populationen i Sibirien utvecklas långsammare, hanarna där blir inte könsmogna förrän de har nått 7 till 9 år, honorna 9 till 12. Leken sker i april till juni när vattentemperaturen når över 10°C. Honorna kan hoppa över något år ibland, medan hanarna parar sig varje år. Lekplatsen utgörs av grusbottnar med starkt strömmande vatten, dit arten vandrar från övervintringsplatserna längre ner i floden. Honan kan lägga upp till 130 000 små, klibbiga ägg som kläcks efter 4 till 9 dygn.Ungfiskarna stannar kvar där de fötts över sommaren. Arten kan hybridisera med stör och husen. (källa)
  5. Fåglar som häckar i södra Sverige övervintrar i regel i sydvästra Spanien (Extremadura), medan de som häckar längre norrut har sitt vinterkvarter i och runt Tunisien. Extremadura är numera Europas viktigaste övervintringsplats för tranor, och i regionen finns från slutet av oktober till och med februari varje år cirka 75 000 individer. De lever där bland annat på ekollon och restsäd som blivit kvar på fälten efter årets skörd. Migrationerna mellan vinter- och sommarkvarter tar cirka tre veckor. (källa)
  6. Den fullvuxna loppan är gulgrön till grön och 2,5 - 3 mm lång och har sin övervintringsplats i barrträd. Inflygning till morotsfälten sker på våren eller försommaren och kan pågå under flera veckor. (källa)
  7. Aukuba behöver mycket ljus men trivs inte i direkt sol. Den kommer från ett förhållandevis svalt och fuktigt havsklimat och trivs därför inte med alltför höga temperaturer. Kan med fördel placeras på skuggig plats utomhus på sommaren och på en plats med 5–15°C på vintern. Ett orangeri är en idealisk övervintringsplats, men det är inte många förunnat att ha tillgång till ett. Duscha den gärna med ljummet vatten så ofta det är möjligt. Vattna så att jorden aldrig är riktigt torr. Ge en rejäl rotblöta vid varje vattning och vattna igen när jorden börjar torka upp. Ge krukväxtnäring en gång i veckan under sommarhalvåret, och resten av året endast en gång i månaden. Kan beskäras på våren för att bibehålla vacker form och för att främja utveckling av nya skott. Våren är bäst tid för omplantering och det görs varje eller vartannat år. Står plantan för varmt och torrt, i synnerhet vintertid, kan den angripas av spinnkvalster, men sköldlöss kan också förekomma. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.