Eftermiddagstidning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder eftermiddagstidning, varianter, uttal och böjningar av eftermiddagstidning

Eftermiddagstidning synonym, annat ord för eftermiddagstidning, vad betyder eftermiddagstidning, förklaring, uttal och böjningar av eftermiddagstidning.

Vad betyder och hur uttalas eftermiddagstidning

Eftermiddagstidning uttalas efter|mid|dags|tid|ning och är ett substantiv.

Ordformer av eftermiddagstidning

Singular

eftermiddagstidning
obestämd grundform
eftermiddagstidnings
obestämd genitiv
eftermiddagstidningen
bestämd grundform
eftermiddagstidningens
bestämd genitiv

Plural

eftermiddagstidningar
obestämd grundform
eftermiddagstidningars
obestämd genitiv
eftermiddagstidningarna
bestämd grundform
eftermiddagstidningarnas
bestämd genitiv

Eftermiddagstidning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet eftermiddagstidning

  1. Huvudredaktör för Appell, som hade konservativ inriktning, var under lång tid Torsten Aminoff, medan hans maka Margareta Aminoff medverkade som teaterkritiker. Tidningen ansågs vara en efterföljare både till eftermiddagstidningen Aftonposten, som utkom 1944–1945 sex dagar i veckan, och till veckotidningen Svensk Botten som utgavs i Helsingfors 1937–1944 av den högerradikala organisationen Aktiva studentförbundet i samarbete med Svenska folkpartiets högerfraktion. (källa)
  2. Den 15 november 1901 utkom det första numret. Från och med 1908 gavs den ut dagligen. Tidningen fick dock gå ner på fyradagarsutgivning, men var tillbaka som daglig tidning år 1919. Den låg kvar som eftermiddagstidning ända fram till 1967. Högsta upplagan var 1949 med 16 100 exemplar. Under 1950-talet utsattes tidningsekonomin för stora påfrestningar och den ställdes under tvångsförvaltning av ägaren A-pressens förlagsbolag 1959. Fortsatta svårigheter följde under 1960-talet, men tidningen räddades en minut i tolv av presstödet 1971. (källa)
  3. Tidningen startade 1901 som månadstidning, med namnet Gefle Arbetarblad. 1902 antogs namnet Arbetarbladet och kom ut som veckotidning, senare varannan dag och 1905 som daglig eftermiddagstidning. (källa)
  4. Västgöta-Demokraten var en dagstidning i Borås, som utkom mellan 1926 och 1986. Den efterföljdes av veckotidningen VD, som i sin tur lades ner 1990. Tidningen var socialdemokratisk och tillhörde A-pressen. Tidningen var en eftermiddagstidning fram till 1968, då den övergick till att vara morgontidning. De tre första åren var den en tredagarstidning, men den kom från 1930 ut med sex nummer per vecka fram till 1949, då den blev sjudagarstidning. År 1958 återgick tidningen till sexdagarsutgivning, vilket behölls till nedläggningen. År 1967 tryckte Västgötademokratens tryckeri reklambroschyrer från ett svenskt företag i pornografibranschen som företaget sedan av misstag distribuerade till präster i Storbritannien. Händelsen ledde till att Sveriges ambassad i Storbritannien fick skriva urskuldande brev till de drabbade. (källa)
  5. Malmötidningen Arbetet startades år 1887 av Axel Danielsson och var då dagstidning med endagarsutgivning. Den 3 april 1880 blev den tredagarstidning tisdag, torsdag och lördag. Från och med 1890 blev den eftermiddagstidning och utkom samtliga vardagar. Lördagstidningen utgavs tillsammans med en söndagsbilaga. Axel Danielsson blev dömd till fängelse i sammanlagt 18 månader i 5 tryckfrihetsmål och 2 injuriemål. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.