Algblomning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder algblomning, varianter, uttal och böjningar av algblomning

Algblomning synonym, annat ord för algblomning, vad betyder algblomning, förklaring, uttal och böjningar av algblomning.

Vad betyder och hur uttalas algblomning

Algblomning uttalas alg|blom|ning och är ett substantiv.

Ordformer av algblomning

Singular

algblomning
obestämd grundform
algblomnings
obestämd genitiv
algblomningen
bestämd grundform
algblomningens
bestämd genitiv

Plural

algblomningar
obestämd grundform
algblomningars
obestämd genitiv
algblomningarna
bestämd grundform
algblomningarnas
bestämd genitiv

Algblomning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Algblomning på Engelska

  • algae bloom

Hur används ordet algblomning

  1. alger (t.ex. ciguatoxin från Gambierdiscus toxicus, brevetoxin från Karenia brevis och saxitoxin från dinoflagellater. De båda senare medverkar i giftig algblomning och saxitoxin orsakar paralytisk musselförgiftning), eller från. (källa)
  2. I Kattegatt där skiktningen är kraftig och skiktet nära bottnen är tunt kan syret i bottenvattnet, efter en kraftig algblomning, ta slut och organismer dö av syrebrist, sk bottendöd. (källa)
  3. Algblomning eller vattenblomning är en kraftig tillväxt av planktonalger där de på kort tid bildar stora populationer. Normalt blommar planktonalger nära vattenytan eftersom det är ljusast där. Starkt solsken och lugnt väder där inte vattenytan rörs om, och god tillgång av näringsämnen som kväve och fosfor ger goda betingelser för att algblomningen ska komma igång. Algblomningar förekommer naturligt och är en viktig del av näringskedjan i havet. De kan också vara resultatet av människans övergödning. När blomningen avklingar sjunker algerna till botten vilket kan orsaka syrebrist. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.