Alka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder alka, varianter, uttal och böjningar av alka

Alka synonym, annat ord för alka, vad betyder alka, förklaring, uttal och böjningar av alka.

Vad betyder och hur uttalas alka

Alka uttalas alka och är ett substantiv -n alkor.

Alka betyder:

Ordformer av alka

Singular

alka
obestämd grundform
alkas
obestämd genitiv
alkan
bestämd grundform
alkans
bestämd genitiv

Plural

alkor
obestämd grundform
alkors
obestämd genitiv
alkorna
bestämd grundform
alkornas
bestämd genitiv

Alka är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet alka

  1. Garfågel (Pinguinus impennis) var en fågelart tillhörande familjen alkor. Garfågeln kunde inte flyga men den var mycket skicklig på att dyka och den var en havslevande fågel vars hemvist var norra Atlanten. Den dog ut under 1800-talet på grund av alltför intensiv jakt. Den jagades främst för sitt kött och sitt dun, men även för sitt skinn och fett. Insamling av ägg bidrog också till att bestånden minskade. De två sista säkert identifierade exemplaren dödades den 3 juli 1844 på ön Eldey utanför Islands kust. Det finns några obekräftade uppgifter att garfågel skulle ha observerats ännu något tiotal år senare. Idag finns uppstoppade exemplar av garfågeln i åtskilliga museer. (källa)
  2. Naturligt sodavatten förekommer i form av mineralvatten från vissa alkaliska källor i Centraleuropa. Till de mer kända hör de i Karlovy Vary (tidigare Karlsbad) i Tjeckien samt i Selters i tyska Hessen. Sodavatten från dessa båda platser är även känt under benämningarna "karlsbadervatten" respektive "seltersvatten". Beteckningen seltersglas (med vilket avses vattenglas), liksom Alka-Seltzer kommer också från toponymen Selter. (källa)
  3. Alkor (Alcidae) är den enda fågelfamiljen inom underordningen alkfåglar i ordningen vadarfåglar. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.