Anmana Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder anmana, varianter, uttal och böjningar av anmana

Anmana synonym, annat ord för anmana, vad betyder anmana, förklaring, uttal och böjningar av anmana.

Vad betyder och hur uttalas anmana

Anmana uttalas an|mana och är ett verb -de.

Anmana betyder:

Ordformer av anmana

Aktiv

anmana
infinitiv
anmanar
presens
anmanade
preteritum
anmanat
supinum
anmanande
presens particip
anmana
imperativ

Passiv

anmanas
infinitiv
anmanas
presens
anmanades
preteritum
anmanats
supinum

Perfekt particip

anmanad en
~ + subst.
anmanat ett
~ + subst.
anmanade den/det/de
~ + subst.

Anmana är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Anmana på Engelska

  • request, urge

Hur används ordet anmana

  1. De talrika isräfflorna i det svenska landskapet bildades framför allt under den senaste nedisningen (Weichsel). De ger bland annat information om isens rörelseriktning. Tydligast kan de observeras på av isen slipade nakna hällar i landets skärgårdar. Besökande anmanas att inte elda direkt på berghällarna eftersom värmespänningarna i stenen kan förstöra spåren efter istiden. (källa)
  2. Den post-apokalyptiska genren använder ofta scenarier från efter ett tredje världskrig. Dessa historier återfinns mestadels i västvärldens science fictionpublikationer, Sovjetiska författare anmanades att inte skriva sådant. (källa)
  3. Den som lämnar uppgifter enligt en sådan lag kallas för uppgiftslämnaren. Man kan tala om uppgiftslämnarens uppgiftslämnarbörda då det krävs resurser och insatser från uppgiftslämnaren att uppfylla sin uppgiftsskyldighet. Den myndighet som har begärt in en uppgift har rätt att anmana den uppgiftsskyldige, förutom kommuner och landsting, att fullgöra sin uppgiftsskyldighet. Om en uppgiftsskyldig ändå inte lämnar in uppgifterna riskerar den vite. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.