Annons Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder annons, varianter, uttal och böjningar av annons

Annons synonym, annat ord för annons, vad betyder annons, förklaring, uttal och böjningar av annons.

Vad betyder och hur uttalas annons

Annons uttalas an|nons [-ån´s el. -å?´s] och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av annons

Singular

annons
obestämd grundform
annons
obestämd genitiv
annonsen
bestämd grundform
annonsens
bestämd genitiv

Plural

annonser
obestämd grundform
annonsers
obestämd genitiv
annonserna
bestämd grundform
annonsernas
bestämd genitiv

Annons är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Annons på Engelska

 • advert, advertisement, ad - (public) notice, announcement of goods wanted or offered for sale published in a newspaper or magazine, advertising agency, obituary notice, announcement in the deaths column, put in an advertisement

Hur används ordet annons

 1. Ordet förekommer i svensk skrift första gången 1811. Det kommer från franskans commercial (efter commerce, 'handel'). Det är också relaterat till engelskans ord commercial (annons), en annons syftar dock bara på marknadsföringen av en produkt/verksamhet, inte på produkten eller verksamheten i sig. (wikipedia.org)
 2. Kontaktannons är en annons som sätts in i avsikt att söka kontakt med andra människor. Ofta är det en partner som söks, men det kan lika väl vara en vän eller flera vänner. (wikipedia.org)
 3. Ordet "Biografen" påträffades första gången i januari 1899 i en tidningsannons i Stockholm där det lovades "Lefvande bilder i naturlig storlek". Förmodligen var det filmprojektorns namn som avsågs i annonsen liksom i en annan annons från 1901 för filmvisning med "Elektro-Motor-Biografen". Redan på tidiga 1900-talet användes "biograf" och senare bara "bio". Det är endast i Sverige och Danmark som ordet används med denna innebörd.. Ett annat smeknamn för biograf är "vita duken". I främst Skåne kallas den ofta bia och åtminstone i Helsingforsområdet för leffa. (wikipedia.org)
 4. På senare år har också uttrycket "kvartersloppis" börja dyka upp. Ett grannlag bestämmer ett gemensamt datum för "garageloppis" i villakvarteret och kan därigenom kosta på sig en större annons i lokalpressen. Spekulanterna kan promenera genom kvarterets många mindre loppmarknader. (wikipedia.org)
 5. Permanent har sitt ursprung i onduleringen, känd åtminstone sedan antiken. 1906 konstruerades en apparat för Permanent-ondulering, vilka efterhand förbättrades. Begreppet förkortades så småningom till permanent, brukat första gången i en annons i Svenska Dagbladet 1932. (wikipedia.org)
 6. Pilsnerfilmerna hade sin sceniska motsvarighet och ursprung i friluftsteatrarnas folklustspel, och hämtade många teman därifrån. Enligt Bokförlaget Bra Böckers Film- &, TV-lexikon (1985) myntades begreppet tidigt på 1930-talet. Det troligen första skriftliga belägget är en annons i Biografägaren 8.10.1932 för filmen Modärna fruar: " Att de av press och publik så kallade pilsnerfilmerna eller buskteaterfilmerna måst nedläggas den ena efter den andra efter blott en à två veckors spelning i Stockholm visar att den intelligente biografbesökaren ej trivdes med dem". I recensionssammanhang uppträder det om man ser till Stockholmspressen relativt sent när signaturen Jerome (Göran Traung) i Dagens Nyheter 31.1.1933 skriver om Augustas lilla felsteg att filmen inte kommer att "undgå det elaka kvickhuvud som döpt svensk film till pilsnerfilm". Begreppet "pilsnerfilm" uppfattas ibland som negativt och kan härledas till de då rådande alkoholrestriktionerna, och eftersom svensk komik från 1930-talet var lågt ansedd så kombinerades det negativa i ett ord. Mer närliggande i tiden är den kampanj som nykterhetsrörelsen, NTO och IOGT riktade mot pilsnerdrickandet från 1920-talets slut. I respektive organisations organ Templar-Kuriren och Reformatorn drevs en intensiv kampanjverksamhet mot pilsnerdrickandet med uttryck som "pilsnerfloden" och i en drastisk jämförelse i Reformatorn (4.5.1929 och 9.2.1929) framställdes konsumtionsmängden i form av en pilsnerflaska som var högre än Kungstornen i Stockholm. Till landstingsvalen 1930 framställde IOGT en affisch som visar ett husbygge och i förgrunden en arbetare med pilsnerflaskor i händerna och med texten "15.000 pilsner behövdes för att uppföra detta hus" (avbildad i Qvist sid 114). (wikipedia.org)
 7. Platsannons är en annons där en ledig tjänst utlyses. En platsannons kan antingen publiceras i en tidning eller via en jobbsajt. (wikipedia.org)
 8. Under radions guldålder förekom också att annonsörer sponsrade långa program. På så sätt skapades begreppet såpopera, soap opera, för dramaserier med reklam för rengöringsartiklar. (wikipedia.org)
 9. Reklam i TV förekommer bland annat i form av reklamavbrott som innehåller reklamfilmer. För kanalen är reklamavbrottets huvudsyfte att generera intäkter, medan huvudsyftet för annonsören är att exponera sin produkt för maximalt antal individer inom relevanta målgrupper. (wikipedia.org)
 10. Formulering av annons/erbjudande om arbete (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.