Annonsera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder annonsera, varianter, uttal och böjningar av annonsera

Annonsera synonym, annat ord för annonsera, vad betyder annonsera, förklaring, uttal och böjningar av annonsera.

Synonymer till annonsera

Vad betyder och hur uttalas annonsera

Annonsera uttalas an|nons|era och är ett verb -de.

Ordformer av annonsera

Aktiv

annonsera
infinitiv
annonserar
presens
annonserade
preteritum
annonserat
supinum
annonserande
presens particip
annonsera
imperativ

Passiv

annonseras
infinitiv
annonseras
presens
annonserades
preteritum
annonserats
supinum

Perfekt particip

annonserad en
~ + subst.
annonserat ett
~ + subst.
annonserade den/det/de
~ + subst.

Annonsera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Annonsera på Engelska

  • advertise, announce - offer for sale or seek goods or services by means of an advertisement, announce, advertise a sofa, the company is advertising for a secretary, announce one', s arrival

Hur används ordet annonsera

  1. Kammarjungfrur var förr en självklar del i ett förmöget hushålls tjänarstab i nästan hela Europa. En kammarjungfru hade hög rang i hierarkin och stod högst av de kvinnliga tjänarna förutom husmamsell. Hon skötte, tvättade, lagade och sydde om sin matmors garderob och gjorde inköp åt denna. Hon skötte också matmors kroppsvård och skönhetsvård, tvättade, kammade och friserade henne. I Sverige kunde en kammarjungfru också ta emot och annonsera gäster, något som i andra länder ofta var en betjänts uppgift. En kvinna fick som regel inte en egen kammarjungfru förrän hon gifte sig: innan dess betjänades hon först av en barnpiga och efter konfirmationen av en sk frökenpiga med ungefär samma uppgifter. (wikipedia.org)
  2. Arthur Peterson, som spelade "Majoren", var svenskättling och gjorde, medan serien visades i svensk TV, ett besök i Sverige. Han fick då framträda som TV-hallåa och påannonsera ett avsnitt av Lödder. (wikipedia.org)
  3. Termen populärvetenskap introducerades i svenska efter sekelskiftet 1900. Dessförinnan hade man länge använt adjektiven populär och populärvetenskaplig som ett sätt att annonsera ett mer publikt uttryck (exempelvis populär vetenskap, populärvetenskapliga avhandlingar). När genrebeteckningen börjar användas så signalerar detta också att genren började finna sina former. Definitivt etablerad kan den sägas vara mot slutet av 1920-talet. (wikipedia.org)
  4. Även fysiska butiker kan annonsera att konsumenten ska ange ett visst ord eller en viss kod vid köpet för att erhålla en rabatt. (wikipedia.org)
  5. Många banker slutade med bankböcker på grund av de stränga lagar som berör ämnet. Om man förlorar sin bankbok måste man genast anmäla det till banken. Sedan måste man annonsera i Post- och Inrikes Tidningar om att man förlorat bankboken. Kostnaderna för det får man betala själv. Man får hämta ut pengarna först sex månader efter dagen man anmält bankbokens försvinnande. (wikipedia.org)
  6. annonsera om försäljning eller köp (wikipedia.org)
  7. Man skiljer på partiell eller fullständig avlat. Den fullständiga, som ger avlat för alla ens synder, är dock i praktiken svår att erhålla eftersom den förutom de av kyrkan bestämda kraven, även kräver fullständig ånger och vilja att aldrig mer begå ens den allra minst synd. (Avlaten är inte något papper man får i handen av en präst, utan har man uppfyllt kraven för den och haft rätt inställning får man den av Gud. Det är dock kyrkan som ger möjligheten genom att "annonsera ut" en avlat enligt vissa premisser.) (wikipedia.org)
  8. Annonsera! är en svensk komedifilm från 1936 i regi av Anders Henrikson. Den är baserad på pjäsen It Pays to Advertise av Roi Cooper Megrue och Walter Hackett. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.