Armtag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder armtag, varianter, uttal och böjningar av armtag

Armtag synonym, annat ord för armtag, vad betyder armtag, förklaring, uttal och böjningar av armtag.

Vad betyder och hur uttalas armtag

Armtag uttalas arm|tag och är ett substantiv.

Ordformer av armtag

Singular

armtag
obestämd grundform
armtags
obestämd genitiv
armtaget
bestämd grundform
armtagets
bestämd genitiv

Plural

armtag
obestämd grundform
armtags
obestämd genitiv
armtagen
bestämd grundform
armtagens
bestämd genitiv

Armtag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet armtag

  1. Tekniken i krål kan variera mycket beroende på simmaren och hur lång sträckan är. På kortare sträckor har simmarna mycket snabbare armtag och effektivare spark och de andas mer sällan. Vissa simmare andas inte en enda gång på 50 meter, eftersom varje andning försämrar tiden. På längre sträckor är det däremot vanligast att andas på vartannat eller vart tredje armtag och sparka mycket långsammare, till och med bara en spark per armtag. Crawl simmas på mage och är om det simmas med rätt teknik, också det minst ansträngande per distansenhet. (wikipedia.org)
  2. Bentaget består av två jämfotakickar med benen ihop, en när kroppen dyker neråt i vattnet samtidigt som armarna sträcks precis när armarna lyfts upp ur vattnet efter att armtaget är klart. För att kunna få flyt i simningen när man simmar fjärilsim är det viktigt att bentagens kickar är synkroniserade och det är en av svårigheterna med att lära sig fjärilsim. Huvudet kan antingen vara riktat nedåt för att spara kraft på bekostnad av att man måste hålla andan, eller framåt alternativt åt sidan för att möjliggöra andning. För att få ett starkt armtag kan man använda en teknik som kallas "nyckelhålet", när man har armarna under vattnet så formar man draget som ett klassiskt nyckelhål samtidigt som man drar de parallellt bakåt. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.