Arrogant Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder arrogant, varianter, uttal och böjningar av arrogant

Arrogant synonym, annat ord för arrogant, vad betyder arrogant, förklaring, uttal och böjningar av arrogant.

Synonymer till arrogant

Vad betyder och hur uttalas arrogant

Arrogant uttalas ar|rog|ant [-an´t el. -a?´t] och är ett adjektiv; n. arrogant, -a.

Arrogant betyder:

Ordformer av arrogant

Böjning (i positiv) arrogant en ~ + subst. arrogant ett ~ + subst. arroganta den/det/de ~ + subst. arrogante den ~ + mask. subst. Komparation arrogantare en/ett/den/det/de ~ + subst. arrogantast är ~ arrogantaste den/det/de ~ + subst.

Arrogant är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Arrogant på Engelska

  • arrogant - self-important and patronizing, an arrogant response

Hur används ordet arrogant

  1. Den främsta stereotypen eller kanske snarare kliché-figuren, bär (formella) svarta kläder som hög hatt och cape, har mustasch, skarpa ansiktsdrag och en ständigt "arg" min. Andra icke-visuella kännetecken inkluderar ett maniskt skratt, en snorkig eller insmickrande röst och ett arrogant självförtroende som gör att skurken avslöjar sina hemliga planer. Den typen av exposition är naturligtvis ett rätt genomskinligt intrigverktyg. Ett annat vanligt attribut är en mask för ögonen (av samma snitt som seriefiguren Fantomen bär), ett tydligt exempel på detta är de tecknade seriefigurerna Björnligan, men det förekommer till exempel också ofta i den tecknade TV-serien Familjen Flinta.
  2. En annan stereotyp är den snygge skurken som ser ut som en hjälte, men vars personlighet och attityd förråder hans skurk-natur. Den typen blev mycket vanlig efter andra världskriget och avslöjandet av koncentrationslägrena. Den återspeglar det nazistiska idealet med blont hår och blåa ögon vars skönhet döljer en arrogant känsla av överlägsenhet och grymma planer på att plåga dem som anses vara underlägsna. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.