Artikel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder artikel, varianter, uttal och böjningar av artikel

Artikel synonym, annat ord för artikel, vad betyder artikel, förklaring, uttal och böjningar av artikel.

Synonym till artikel

Vad betyder och hur uttalas artikel

Artikel uttalas art|ikel [-ik´-] och är ett substantiv -n artiklar.

Artikel betyder:

Ordformer av artikel

Singular

artikel
obestämd grundform
artikels
obestämd genitiv
artikeln
bestämd grundform
artikelns
bestämd genitiv

Plural

artiklar
obestämd grundform
artiklars
obestämd genitiv
artiklarna
bestämd grundform
artiklarnas
bestämd genitiv

Artikel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Artikel på Engelska

  • article - an essay, an independent piece of prose written as a report for publication (in a newspaper or magazine), newspaper article, series of articles, write an article for a newspaper
  • commodity, article, item - goods or type of goods, consumer goods, bikes have become a big seller
  • article - a word (or suffix) indicating whether a noun is to be understood in its definite or indefinite form

Hur används ordet artikel

  1. I dag tisdag röstar EU-parlamentet om en förnyelse av upphovsrätten på nätet. Delar av förslaget, framför allt artikel 11 och artikel 13, har blivit kontroversiella. Kritiker menar att det fria internet kommer att förändras i grunden, medan upphovsrättsinnehavare ser det som en möjlighet att få betalt för sitt jobb. Såhär kommer de svenska EU-parlamentarikerna att rösta. (källa)
  2. I direktivet är det framförallt två artiklar som utmärkt sig som kontroversiella: Artikel 11 och artikel 13. (källa)
  3. Dels fick vi kritik från Kolbjörn på Arbetaren. Även Brit Stakston från Dagens Nyheter och Jens Liljestrand skrev i Expressen och kritiserade oss. Det har också varit två artiklar i Sydsvenskan, så det har varit rätt många namnkunniga journalister som har kritiserat oss på olika punkter, säger Navid Modiri. (källa)
  4. Oscar Levertin (1862–1906) var författare, litteraturhistoriker och SvD: s kulturchef 1897–1906. Denna artikel kan sägas vara den första "understreckaren" i SvD: s historia, även om Under strecket som ett fast, dagligt inslag introducerades först drygt 20 år senare. (källa)
  5. Att fönstergardiner förekommit finns dokumenterat i inventarieförteckningar från 1600-talet enligt Nationalencyklopedin (avser sannolikt Sverige). Och enligt tidningen Antik och Auktion nr 9:2004 finns ännu äldre belägg för förekomst av gardiner på kontinenten. Gunnar Hazelius-Bergs bok "Gardiner" från 1962 berättar om hur Filip V av Frankrike beställde gardiner redan 1316 till fyra fönster för slottet Chevauchesuel inför sin kröning. De ska ha varit tillverkade i något som kallades serge, en blandning av bomull och silke. Några decennier senare uppges att kungen av England köpte elva alnar lärft till fönstren i sitt rum, och 1380 hade Karl V av Frankrike azurblå lärftgardiner. Förmöget borgerskap i mellaneuropa antas ha haft gardiner, men knappast i "de breda folklagren". Samma artikel berättar att det 1617 finns dokumenterat att Örebro slott hade fyra fönsterförhängen och att det i Ebba Brahes bouppteckning från 1674 omnämns blåa, röda och svarta gardiner i lärft och rask (eventuellt en kypertteknik) i glansigt ylletyg med vaxad yta). (källa)
  6. Artikel RL 123.3.3 av UPU Letter Post Regulations definierar otvetydigt vilka regler som gäller för de tecken som ska användas i adresser på internationella försändelser. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.