Attila Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder attila, varianter, uttal och böjningar av attila

Attila synonym, annat ord för attila, vad betyder attila, förklaring, uttal och böjningar av attila.

Vad betyder och hur uttalas attila

Attila uttalas attila [at´-] och är ett substantiv -n attilor.

Attila betyder:

Ordformer av attila

Singular

attila
obestämd grundform
attilas
obestämd genitiv
attilan
bestämd grundform
attilans
bestämd genitiv

Plural

attilor
obestämd grundform
attilors
obestämd genitiv
attilorna
bestämd grundform
attilornas
bestämd genitiv

Attila är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet attila

  1. Attila Kiss B. (1963–), en ungersk operasångare (tenor). (källa)
  2. Motvind har under senare år byggt sitt nygamla rocksound med en sättning som bestått av Jack McGuinness a.k.a. Juris Salmins (sång, gitarr), som frontperson, Birger Löfman (trummor och kör), Attila Public (keyboards och kör), Ulf Jansson (Gitarr och kör) samt Berra "Basberra" Holmgren på (bas och kör). (källa)
  3. I anime och manga syns ofta sexuellt upphetsade karaktärer av manskön få grova näsblödningar. Detta sker inte i verkligheten, utan baseras på japanska myter som berättar att man får näsblod om man blir för sexuellt upphetsad. Hunnen Attila sägs ha dött av en näsblödning efter sitt bröllop. (källa)
  4. Visegrád var tidigt en viktig befästning, som kom att bli huvudstad i det på sena 900-talet grundade ungerska riket. Ungrarna är av nationalromantiska historiker, exempelvis Géza Gárdonyi, beskrivna som en av de hunniska stammarna under Attila, men de beskrivs annars som ett av de folkslag som flydde undan hunnernas expansion. (källa)
  5. Attila (cirka 406-453) var hunnernas kung 434-453. Han kallades av samtiden Guds gissel. Attila härskade över ett stort antal folk främst i östra Europa. Hunnerriket var Europas största rike i sin tid och sträckte sig från Donau upp till Östersjöns sydkust, och från Svarta havet in i Centraleuropa. Två gånger invaderade han Balkan och nådde andra gången fram till Konstantinopel som omringades. Han nådde Orléans och han drev påven från hans residens i Ravenna. Han förekommer i de nordiska fornaldarsagorna under namnet Atle. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.