Avideologisering Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder avideologisering, varianter, uttal och böjningar av avideologisering

Avideologisering synonym, annat ord för avideologisering, vad betyder avideologisering, förklaring, uttal och böjningar av avideologisering.

Vad betyder och hur uttalas avideologisering

Avideologisering uttalas av|ideo|log|is|er|ing och är ett substantiv.

Ordformer av avideologisering

Singular

avideologisering
obestämd grundform
avideologiserings
obestämd genitiv
avideologiseringen
bestämd grundform
avideologiseringens
bestämd genitiv

Plural

avideologiseringar
obestämd grundform
avideologiseringars
obestämd genitiv
avideologiseringarna
bestämd grundform
avideologiseringarnas
bestämd genitiv

Avideologisering är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet avideologisering

  1. Avideologisering är detsamma som ideologiernas död. Ordet ideologi tillhör snarare en begreppsfamilj än det är ett enskilt begrepp i sig själv. Den nya innebörden av begreppet, att vara en "världslig religion", kom under slutet av 1950-talet. Flera sociologer, bland annat Raymond Aron, Edward A. Shils, Daniel Bell och Seymour Martin Lipset (men också Herbert Tingsten), drog slutsatsen att den politiska appell allomfattande ideologiska system tidigare hade haft, med nazismen, fascismen och kommunismen som de mest påtagliga exempler, nu var på tillbakagång. Detta var en konsekvens av utvidgade demokratiska rättigheter och ökande välstånd i västliga kapitalistiska länder efter andra världskriget. Uttryckt på ett annat sätt: att föra en pragmatisk politik som ledde till smör på brödet och salt i gröten var viktigare än att förfäkta och odla de djupgående sociala motsättningar som varit typiska under det tidiga 1900-talet. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.