Avsky Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder avsky, varianter, uttal och böjningar av avsky

Avsky synonym, annat ord för avsky, vad betyder avsky, förklaring, uttal och böjningar av avsky.

Synonymer till avsky

Vad betyder och hur uttalas avsky

Avsky uttalas av|sky och är ett verb, böjs som ³sky.

Avsky betyder:

Ordformer av avsky

Aktiv

avsky
infinitiv
avskyr
presens
avskydde
preteritum
avskytt
supinum
avskyende
presens particip
avsky
imperativ

Passiv

avskys
infinitiv
avskys
presens
avskyddes
preteritum
avskytts
supinum

Perfekt particip

avskydd en
~ + subst.
avskytt ett
~ + subst.
avskydda den/det/de
~ + subst.
avskydde den
~ + mask. subst.

Avsky är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Avsky på Engelska

  • abhorrence, loathing, disgust, detestation - loathe, detest
  • loathe, abhor, detest - I hate speaking in public

Hur används ordet avsky

  1. Det franska idealet var av äldre datum än det engelska och fotad i högra sociala strata. Gentilhomme var en kultiverad, sansad, elegant person, en ädling både i yttre och inre bemärkelse, bestämd av romaranda och antika ideal, med ansvar för fosterlandet och för bevarandet av fosterlandskänslornas religiösa grund i den fäderneärvda religionen, med sinne för personliga förtjänster hos en friboren man. Han var på en gång kritisk-skeptisk och hängiven-offervillig, med avsky för vinningslystnad och för uppkomlingar, för personer utan livsstil. (källa)
  2. Kackerlackor har oavsiktligt spridits av människan med handelsvaror till stora delar av världen och vissa arter kan uppträda i massor i magasin, bagerier, kök och bostäder samt förorsakar skada och obehag. Kackerlackor betraktas därför ofta med avsky av människor och ses som skadedjur, men det stämmer bara för ett fåtal arter. De flesta arter av kackerlackor gör nytta i ekosystemen som nedbrytare och några som forskningsdjur. Det förekommer i vissa fall allergi mot kackerlackor. (källa)
  3. Den brittiska varianten av punk var betydligt mer politisk och provocerande än dess amerikanska motsvarighet, mycket på grund av ett strikt klassamhälle och traditionella värderingar. I Storbritannien blev punk mycket mer än bara en ny musikgenre. Band som The Clash och framförallt Sex Pistols orsakade rabalder och avsky med sina vilda scenshower, ohejdade narcissism och chockerande beteende. Semi-situationisten Malcolm McLaren fungerade som manager. Rörelsen växte till ett fenomen som förändrade den brittiska populärmusiken i grunden. Ett utpräglat antimode och anarkism var kännetecknande. Idén var att sticka ut och provocera. Även nynazister har använt sig av bland annat punken för att förmedla sina budskap. Detta ska dock inte ses som något kännetecken för punken då punkens grundideologi helt skiljer sig från nazismen. (källa)
  4. Skamkänslor, oavsett ålder, inträffar när personen konfronteras med att något som den gjort eller sagt, ett tillkortakommande, eller något personlighetsdrag, inte lever upp till idealjaget. Skamkänslor kan också uppstå vid en personlig kris som uppstått på grund av personens egna misslyckande, eller för att personen brutit mot ett tabu. Ofta uppstår skamkänslan i mötet med andra människor, vilka man antar ser ens person eller handling på samma sätt. Skamkänslan kan hanteras med olika försvarsmekanismer, och fysiskt ge sig till känna genom rodnad, att undvika blickar, gå med sänkt huvud, ångest med mera. Beroende på hur omgivningen egentligen ser på det personen själv skäms för, kan omgivningen reagera med skandalisering, utfrysning, öppen avsky, likgiltighet, acceptans, eller med humor. (källa)
  5. Avsky (aka Avsky 666) är ett svenskt black metalband bildat 2002, som har släppt tre fullängdsalbum. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.