Avundas Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder avundas, varianter, uttal och böjningar av avundas

Avundas synonym, annat ord för avundas, vad betyder avundas, förklaring, uttal och böjningar av avundas.

Synonym till avundas

Andra språk

Avundas på Engelska

  • envy - I don', t envy you this job!

Hur används ordet avundas

  1. Jane Fairfax är ett föräldralöst barn, vars enda familj består av en moster, Miss Bates, och en mormor, Mrs Bates. Hon anses vara väldigt vacker, smart och elegant, med bästa uppförande, samt välutbildad och musikaliskt begåvad. Hon är faktiskt den enda person, som Emma avundas. Men hon är inte rik och verkar vara förutbestämd att bli en guvernant, vilket hon ogillar. (källa)
  2. Inget att avundas: Vardagsliv i Nordkorea är ett journalistiskt reportage i bokform av den amerikanska författaren Barbara Demick. Boken är baserad på intervjuer med nordkoreanska avhoppare, och skildrar genom dessa flera aspekter, historier och livsberättelser från den kommunistiska diktaturen Nordkorea. Boken belönades med BBC:s Samuel Johnson-pris 2010, och nominerades till National Book Award, den amerikanska motsvarigheten till Augustpriset. (källa)
  3. Bevarade brev visar att de två är helt förtroliga med varandra. Victoria berättar att all intim samvaro med kronprinsen har upphört och hon berättar också att hon hellre sitter och har tråkigt i någon tysk kurort än stannar på Tullgarn med kronprinsen. I ett brev från 1903 skriver Victoria hur Gustaf har förbjudit henne att åka och träffa sonen Wilhelm när han medverkar i en flottövning: Jag befinner mig i ett desperat tillstånd av "låghet", det är litet bättre nu när Prinsen är borta, men när han är här står jag helt enkelt inte ut. När jag läser i tidningen om ett skilsmässofall avundas jag parterna! Hon fortsätter: Tårarna rinner även när jag skriver dessa rader, jag kan inte rå för det, jag känner mig så fruktansvärt eländig och ensam och övergiven. Varför måste man leva fjättrad på detta vis? Det är så hemskt svårt. Gud välsigne Dig. Var snäll och förlåt mig för att jag skriver så här, men jag måste lätta på hjärtat, annars kan jag inte leva vidare. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.