Bärplockare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bärplockare, varianter, uttal och böjningar av bärplockare

Bärplockare synonym, annat ord för bärplockare, vad betyder bärplockare, förklaring, uttal och böjningar av bärplockare.

Vad betyder och hur uttalas bärplockare

Bärplockare uttalas bär|plock|are och är ett substantiv.

Ordformer av bärplockare

Singular

bärplockare
obestämd grundform
bärplockares
obestämd genitiv
bärplockaren
bestämd grundform
bärplockarens
bestämd genitiv

Plural

bärplockare
obestämd grundform
bärplockares
obestämd genitiv
bärplockarna
bestämd grundform
bärplockarnas
bestämd genitiv

Bärplockare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bärplockare

  1. Lingon är en populär frukt i nordliga Europa, särskilt i Skandinavien, där alla får plocka dem i skogen, tack vare allemansrätten. De bär som inte har blivit övermogna kan plockas med bärplockare. Bären kokas och sockras i allmänhet innan de ätes som sylt, saft, kompott eller gelé. De kan också serveras rårörda, vilket innebär att de krossas och blandas med socker. Tack vare dess höga innehåll av bensoesyra är hållbarheten hög för produkterna även vid lågt sockerinnehåll. Traditionellt serveras lingon till bland annat vilt, små svenska köttbullar, blodpudding, kroppkakor och fläskpannkaka. Regionalt serveras Lingon till stekt strömming och plattfisk. Lingon ingår i olika kakor och bröd samt såser och desserter. (wikipedia.org)
  2. En bärplockare är ett redskap som används för att underlätta plockande av vilda bär, framför allt blåbär och lingon. En traditionell bärplockare tillverkas av tunn plåt och är utformad som en liten låda med gallerbotten. Lådan har ett handtag på ovansidan. På den ena kortsidan är gallerbotten förlängd som en gles kam och på samma sida finns en smal öppning som bären kan komma in i när plockaren vinklas uppåt. När plockaren förs med kammen genom bärriset repas bären av och när plockaren vinklas uppåt rullar bären in i plockaren. Blad och skräp kan komma ut genom gallerbotten, men blir ofta kvar. Bär plockade med bärplockare kräver således mer rensning än handplockade bär. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.