Badbyxor Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder badbyxor, varianter, uttal och böjningar av badbyxor

Badbyxor synonym, annat ord för badbyxor, vad betyder badbyxor, förklaring, uttal och böjningar av badbyxor.

Vad betyder och hur uttalas badbyxor

Badbyxor uttalas bad|byx|or och är ett substantiv plural.

Ordformer av badbyxor

Plural

badbyxor
obestämd grundform
badbyxors
obestämd genitiv
badbyxorna
bestämd grundform
badbyxornas
bestämd genitiv

Badbyxor är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet badbyxor

  1. Badshorts används huvudsakligen av pojkar och män, de kallas vanligen badbyxor. (källa)
  2. Byxor och shorts används ofta som sportplagg. Skjortor i kraftig bomull samt jackor är vanliga på överkroppen, och gymnastikskor eller andra snörskor med en tjockare gummisula används ofta som skor. De första sportkläderna var ofta av ull eller flanell eller jersey. Syntetiska och stretchmaterial blev vanliga under 1950-talet och 1960-talet och inom många hastighetssporter används kroppsnära overaller eller bodyer i sådana material. I simsporter och vattenpolo används badbyxor eller baddräkt. I båtsporter används regnställ och flytväst. I motorsport har man ofta flamsäkra overaller med anledning av risken för olyckor. (källa)
  3. Badbyxor är ett par korta byxor avsedda att skyla underlivet vid bad- och simaktiviteter. Badbyxor är den typ av badkläder som män brukar bära, och är analoga med bikinitrosa som kvinnor brukar bära. Termen "badbyxor" används också om olika typer av shorts som används i bad- och vattensportsammanhang, exempelvis surfarshorts. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.