Badrum Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder badrum, varianter, uttal och böjningar av badrum

Badrum synonym, annat ord för badrum, vad betyder badrum, förklaring, uttal och böjningar av badrum.

Vad betyder och hur uttalas badrum

Badrum uttalas bad|rum och är ett substantiv.

Ordformer av badrum

Singular

badrum
obestämd grundform
badrums
obestämd genitiv
badrummet
bestämd grundform
badrummets
bestämd genitiv

Plural

badrum
obestämd grundform
badrums
obestämd genitiv
badrummen
bestämd grundform
badrummens
bestämd genitiv

Badrum är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet badrum

  1. I Sverige gäller numera att det ofta inte krävs någon individuell gasmätning för hushållsapparater (gasspis) utan en fast summa debiteras istället. Vid användning av större förbrukare av typ gasdriven värmepanna eller varmvattenberedare krävs dock i allmänhet en individuell mätning med en gasmätare. Mätaren skall i så fall placeras i ventilerat utrymme (dock ej i badrum) och vara enkelt åtkomlig för kontroll, avläsning och utbyte. (källa)
  2. En golvbrunn är en anordning för avledning och bortföring av strömmande vatten i en byggnad, exempelvis i duschar, badrum, tvättstugor, pannrum, eller i industrier där vattenspolning förekommer. Golvbrunnar användes redan i forntida civilisationer. (källa)
  3. Oftast läggs elektrisk golvvärme under klinker i till exempel badrum eller kök. Men på senare tid har det även blivit allt vanligare att det installeras under trägolv så som laminat eller parkett. (källa)
  4. Husbåtarna i Srinagar är vanligen stationära och förtöjda vid Dalsjön och Nageensjön. En del av husbåtarna där byggdes tidigt under 1900-talet och hyrs fortfarande ut till turister. Båtarna är gjorda av trä och är av olika storlekar, vissa har upp till tre sovrum med vardagsrum och kök. Många turister lockas till Srinagar av charmen av att vara på en husbåt i stället för lyxhotell. De tusentals båtarna är fantasifullt dekorerade och har romantiska eller bisarra namn. Liksom hotell varierar standarden på husbåtarna och har graderats av turismdepartementet. En lyxhusbåt är liksom ett lyxhotell utrustat med fina möbler och mattor och moderna badrum medan den lägsta D-kategorin är spartanskt möblerad. (källa)
  5. Kakel är att finna i simhallar, badrum och kök, samt i olika lokaler för livsmedel och deras tillverkning liksom i offentliga miljöer som kräver ett tåligt och lätt rengöringsbart ytskikt. En typ av kakel finns som utvändig dekorativ beklädnad på kakelugnar. (källa)
  6. I hemmen finner man ofta papperskorgar under diskbänkar, i kontorsrum och badrum. Papperskorgen under diskbänken kan numera vara uppdelad i olika fack för sopsortering. (källa)
  7. En paradvåning har nästan alltid högt i tak (>, 3 meter), flera sällskapsrum, utsikt m.m. Numera hör man dock ofta "paradvåning" som synonymt med större lägenhet (3–8 rum + kök och badrum) i gammalt "fint" hus i centralt beläget bostadsområde. (källa)
  8. De kan bland annat vara balansvågar eller trådtöjningsgivare. Man kan väga sig för att kontrollera resultatet av diet eller träning, eller barns tillväxt. En personvåg av den typ som brukar finnas i badrum kallas badrumsvåg. (källa)
  9. Ringorm är måttligt smittsam människa-människa, infektionen kan smitta vid hudkontakt eller genom kontakt med föremål som en smittad använt, till exempel leksaker, kläder, kammar eller golv i badrum/omklädningsrum. Barn är mer mottagliga, liksom personer med eksem eller torr hy. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.