Baksätespassagerare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder baksätespassagerare, varianter, uttal och böjningar av baksätespassagerare

Baksätespassagerare synonym, annat ord för baksätespassagerare, vad betyder baksätespassagerare, förklaring, uttal och böjningar av baksätespassagerare.

Vad betyder och hur uttalas baksätespassagerare

Baksätespassagerare uttalas bak|sät|es|pass|ag|er|are och är ett substantiv.

Ordformer av baksätespassagerare

Singular

baksätespassagerare
obestämd grundform
baksätespassagerares
obestämd genitiv
baksätespassageraren
bestämd grundform
baksätespassagerarens
bestämd genitiv

Plural

baksätespassagerare
obestämd grundform
baksätespassagerares
obestämd genitiv
baksätespassagerarna
bestämd grundform
baksätespassagerarnas
bestämd genitiv

Baksätespassagerare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet baksätespassagerare

  1. Totalt finns 6 krockkuddar, fördelade på förare och passagerare krockkuddar med varsin sidokrockkudde samt sidokrockgardin för fram- och baksätespassagerarna på varsin sida. Låsningsfria bromsar (ABS) med panikbromsassistans (EBA) och bromskraftfördelning (EBD). Antisladd (ESP) och antispinn (TRC). (källa)
  2. Jämfört med DS (paddan) tog CX ett stort steg framåt i utvecklingen. Många av de unika dragen, särskilt den gashydrauliska fjädringen, behölls och vidareutvecklades. Samtidigt blev bilen betydligt rymligare i och med att motorn blev tvärställd och tog mindre plats. En märklig detalj i konstruktionen är att karossen både är självbärande och dessutom har en hjälpram. Trots att formen på karossen är som en halvkombi är bakrutan fast monterad, d.v.s. bilen är en sedanmodell. Kombimodellerna (Break och Familiale) är något längre än sedanmodellen. Break var en vanlig, femsitsig, herrgårdsvagn, medan Familiale var sjusitsig, vilket innebar sämre komfort än i Break för baksätespassagerarna. På samma längre bas tillverkades även en limousine som kallades Prestige. (källa)
  3. Bilen är den första i världen med krockgardin i bakrutan, detta för att skydda baksätespassagerare vid påkörning bakifrån. Totalt finns 9 olika krockgardiner. Bilen fick fem stjärnor i EuroNCAPs krocktest (2009). (källa)
  4. Bildskärm på instrumentbrädan och skärmar/DVD-spelare för baksätespassagerare. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.