Baktakt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder baktakt, varianter, uttal och böjningar av baktakt

Baktakt synonym, annat ord för baktakt, vad betyder baktakt, förklaring, uttal och böjningar av baktakt.

Vad betyder och hur uttalas baktakt

Baktakt uttalas bak|takt och är ett substantiv.

Baktakt betyder:

Ordformer av baktakt

Singular

baktakt
obestämd grundform
baktakts
obestämd genitiv
baktakten
bestämd grundform
baktaktens
bestämd genitiv

Baktakt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet baktakt

  1. I stilar där det afrikanska inslaget är stort kan en melodi ligga konstant förskjuten en åttondel före betonade slag. Det hör man ofta i melodistämman i både kubansk och brasiliansk folklig musik. En så konsekvent förskjutning kallas inte synkopering utan offbeat-frasering. I en del bossa nova finns dock en inblandning av europeisk "fyrkantig" tradition som gör att melodistämman i hög grad pendlar mellan grundslag och baktakt. Detta kan resultera i synkoper. Bossa novans synkoper ger emellertid ett mjukt intryck, eftersom musikstilen inte är ute efter att skapa rytmiska överraskningar, utan varligt försöker mjuka upp en alltför strikt fyrkantighet. (källa)
  2. Baktakt i musiken är ett rytmiskt mönsterdrag som innebär att betoningen i en takt faller på andra slag än de man normalt skulle vänta sig. Skillnaden mot en synkop är inte given, men brukar innefatta att det är det rytmiska grundmönstret som är ändrat, och ofta genom ett helt stycke eller avsnitt - inte bara melodin eller en stämma och kanske bara vid enstaka tillfällen, dels att de oväntade betoningarna fortfarande faller på ett taktslag, inte mellan dem. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.