Baldrottning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder baldrottning, varianter, uttal och böjningar av baldrottning

Baldrottning synonym, annat ord för baldrottning, vad betyder baldrottning, förklaring, uttal och böjningar av baldrottning.

Vad betyder och hur uttalas baldrottning

Baldrottning uttalas bal|drott|ning och är ett substantiv.

Ordformer av baldrottning

Singular

baldrottning
obestämd grundform
baldrottnings
obestämd genitiv
baldrottningen
bestämd grundform
baldrottningens
bestämd genitiv

Plural

baldrottningar
obestämd grundform
baldrottningars
obestämd genitiv
baldrottningarna
bestämd grundform
baldrottningarnas
bestämd genitiv

Baldrottning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet baldrottning

  1. Wendy Wu är den populäraste tjejen på skolan och ser fram emot att bli skolans baldrottning (Homecoming Queen). En dag kommer en krigare från Kina (spelad av Shin Koyamada) till hennes skola och börjar förfölja henne. Han kommer på något konstigt sätt in i hennes hem och lämnar ett halsband på hennes rum. Hon lämnar tillbaka det och frågar vad han vill henne. Han berättar för henne att hon är en utvald krigare som ska besegra den onde. (källa)
  2. Statsrådet och hans fru håller sin första bal. Den äldsta dottern Arla gör sin debut medan lillasystern Gurli endast får titta på från kulissen. Arla träffar och dansar med Lagerskiöld, men får av baldrottningen Cecilia berättat för sig att Lagerskiöld är känd för sina kärleksförklaringar. Arla konfronterar honom kring detta och han svarar att han förvisso flirtat med damer innan, men aldrig att han älskat någon av dem. Han frågar Arla om hon vill bli hans räddande ängel och hjälpa honom från hans mörka makter. Hon accepterar erbjudandet och går med på att träffa honom dagen efter. (källa)
  3. Aschenbrödel-Walzer består huvudsakligen av melodier från balettscenerna 2 och 3. Inledningen innehåller musik från 'Andra Drömbilden' (Moderato) i scen 3, vilken leder över till allegro-delen av samma drömsekvens. Valsens hela inledning (tema 1A och 1B) består av den melodi som först dyker upp i scen 2 som ett ackompanjemang till dansen efter att Grete (Askungen) har valts till 'Baldrottning'. Valstema 2A bygger lösligt på den gavott i scen 2 där barnen delar ut blommor till balgästerna, medan valstema 2B består av den melodi som ackompanjerar hjälten Gustav i balen i scen 2. Valstema 3 är också hämtad från Gretes dansscen medan valstema 4 hörs när Gustav inväntar Gretes ankomst. (källa)
  4. McCaskill tillbringade sin tidiga barndom i den lilla Missouristaden Houston, senare flyttade hon till Lebanon, och så småningom till Columbia. McCaskill gick på David H. Hickman High School i Columbia, där hon var en cheerleader, Pep klubb president, medlem av debattklubben, musikalrollsinnehavare och baldrottning. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.