Balsam Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder balsam, varianter, uttal och böjningar av balsam

Balsam synonym, annat ord för balsam, vad betyder balsam, förklaring, uttal och böjningar av balsam.

Vad betyder och hur uttalas balsam

Balsam uttalas balsam [bal´s-] och är ett substantiv -et el. -en; pl. balsam el. -er [-sa´-]  välluktande olja; balsam för själen lindring, tröst  fuktighetsgivande hårvårdsprodukt.

Ordformer av balsam

Singular

balsam
obestämd grundform
balsams
obestämd genitiv
balsamet
bestämd grundform
balsamets
bestämd genitiv

Plural

balsam
obestämd grundform
balsams
obestämd genitiv
balsamen
bestämd grundform
balsamens
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer singular

balsam
obestämd grundform
balsams
obestämd genitiv
balsamen
bestämd grundform
balsamens
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer plural

balsamer
obestämd grundform
balsamers
obestämd genitiv
balsamerna
bestämd grundform
balsamernas
bestämd genitiv

Balsam är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Balsam på Engelska

  • balsam - a fragrant oil or the like, hair conditioner, balm for my soul

Hur används ordet balsam

  1. Hårbalsam (även conditioner efter engelskans hair conditioner) är en cremeliknande hårvårdsprodukt som används efter att håret tvättats med schampo. Balsam används för att motverka shampots avfettande effekter, genom att bland annat tillsätta olika fetter. Detta skyddar håret, gör det mer lättkammat och ger det ett glansigare utseende. (källa)
  2. Konfirmationen är ett sakrament i sig i katolska kyrkan, medan man i ortodoxa kyrkan konfirmeras i samband med dopet. Konfirmationen kallas också i den katolska kyrkan för andens gåva och bekräftelsens sakrament. Riten innebär handpåläggning med bön om andens gåva och smörjelse med krisma, en väldoftande blandning av balsam och olja och att ett signatio (korset) tecknas på konfirmandens panna. I västkyrkan utförs konfirmationen av en biskop, men denne kan vid allvarliga skäl ge fullmakt till en präst. (källa)
  3. Det finns många olika sorters schampon för olika hårtyper, exempelvis torrt, fett, normalt, slitet eller lockigt. Om ett schampo är för fett hår innebär det således att det är avsett för personer med fett hår och inte att användning av det schampot ger ett fetare hår. Vanligt är också specialschampo för bekämpning av mjäll. Moderna schamposorter saluförs med reklam som lovar olika kraftfulla, t.ex. regenererande effekter för håret. Kombinationsschampon som innehåller balsam för att göra håret mjukt i samband med tvätten ersätter en separat balsambehandling efter hårtvätten. (källa)
  4. Balsam (latin: ba'lsamum, grekiska: ba'lsamon, ursprungligen semitiskt ord) är en typ av liniment. Det förekommer naturligt som en blandning mellan olika ofta välluktande oljor, och utvinns från träd som är hartsrika. Balsam nämns i Bibeln (Balsam från Gilead) och det spelade en viktig roll som läkemedel för sårbehandling förr. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.