Bandage Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bandage, varianter, uttal och böjningar av bandage

Bandage synonym, annat ord för bandage, vad betyder bandage, förklaring, uttal och böjningar av bandage.

Synonym till bandage

Andra språk

Bandage på Engelska

  • bandage - long strip of cloth used to dress wounds

Hur används ordet bandage

  1. Gips används bland annat som byggmaterial och till bandage. I form av gipsskivor används gips för beklädnad av väggar, innertak och undergolv i moderna hus. Gips används även som livsmedelstillsats och betecknas med E-nummer 516. Gips är ett bra material för att göra avgjutningar och/eller gjutformar. (källa)
  2. Typiskt är att en kompress hålls på plats med en klisterremsa, och lindas sedan med ett bandage, så att ett mycket lätt tryck anbringas på såret och blodflödet stoppas. (källa)
  3. Mitella är ett kroppsburet medicinskt hjälpmedel vars syfte är att stabilisera och immobilisera armen efter en skada eller operation. Triangulära bandage används ofta som mitellor. Fabrikstillverkade mitellor finns i olika utföranden, såsom collar'n'cuff och sling and swathe. Collar'n'cuff används exempelvis vid luxation av axeln, nyckelbensfraktur, axelkirurgi och axelledsavlastning. Sling and swathe används oftast efter kirurgi, i syfte att immobilisera axeln. (källa)
  4. För kvalificerade ändamål, till exempel som fuktbevarande bandage och "våtvärmande omslag" byttes den relativt grova lärften ut mot den finare kvaliteten taft, och produkten kallades då vaxtaft. (källa)
  5. Bandage eller förband för att skydda eller stödja en skadad kroppsdel eller fixera den (till exempel gipsbandage). Syftet är att begränsa ytterligare skada och i viss mån underlätta läkning av skadan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.