Bang Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bang, varianter, uttal och böjningar av bang

Bang synonym, annat ord för bang, vad betyder bang, förklaring, uttal och böjningar av bang.

Vad betyder och hur uttalas bang

Bang uttalas bang och är ett adjektiv -t -a.

Bang betyder:

Ordformer av bang

Böjning (i positiv) bang en ~ + subst. bangt ett ~ + subst. banga den/det/de ~ + subst.

Bang är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Bang på Engelska

 • bang, boom - the loud noise generated by an aircraft moving faster than sound

Hur används ordet bang

 1. Den rutinerade skådespelerskan, bland annat från tv-serier som ”Roseanne”, ”Desperate housewives och ”The big bang theory”, gör här sitt livs roll, som hon också Oscarsnominerades för. (expressen.se)
 2. Ruderatväxt är också benämning på växt som frodas där avfall lämnas, t. ex. på kajer, bangårdar, soptippar m. m., och i allmänhet som ogräs på kväverik, röjd mark. Inte minst bland korgblommiga och mållväxter finns många ruderatväxter, bl. a. hamnsenap och svinmålla. (wikipedia.org)
 3. Gang bang är en speciell typ av gruppsex som inbegriper en central mottagare som emottar resten av gruppens sexuella fokus. Den vanligaste varianten är en kvinna som blir penetrerad av många män samtidigt, och i större grupper, så väntar de andra på sin tur. Det finns dock även varianter för bara män, då det är en man i centrum, och för bara kvinnor, då kvinnor med strapon-dildo penetrerar en kvinna (inte att blanda ihop med s.k. "pegging", när en kvinna penetrerar en man analt med en strapon-dildo). En annan variant är att dela upp sig i två eller flera grupper, då det finns flera centra, vilket är vanligt om man har en mycket stor grupp. Den viktiga skillnaden mellan gang bang och "vanligt" gruppsex är just att gang bang har en person i centrum som tar emot alla penisarna (eller dildosar), medan mer vanlig gruppsex ofta är fritt partnerbyte. (wikipedia.org)
 4. Väte eller hydrogen (latin: Hydrogenium) är det enklaste, lättaste, vanligaste och tidigast bildade grundämnet i universum efter Big Bang. Vid standardtryck och -temperatur är väte en tvåatomig, lukt-, färg- och smaklös men mycket lättantändlig gas. Väte förekommer i form av ett flertal isotoper. Vätejonen, som är grunden för bland annat syrabaskemin, kan förekomma som både anjon och katjon. Den enkla väteatomen har varit mycket viktig för framväxten av kvantmekaniken. Vanligtvis brukar väte placeras ovanför alkalimetallerna i det periodiska systemet eftersom det bara har en valenselektron. En mindre vanlig placering är att sätta det ovanför halogenerna eftersom det bara krävs en till elektron för ädelgaskonfiguration. (wikipedia.org)
 5. Kapillärnäten ansluter antingen till en driftplats som har en bangård eller direkt på en linje vid en linjeplats och betraktas som sidospår av olika slag. Motsatsen är linjerna mellan driftplatserna (stationerna) där tågfärd sker. (wikipedia.org)
 6. En bana är består således av de platser där det finns en station, bangård eller dylikt samt av den sträcka - linjen - som finns mellan dessa platser d.v.s. den egentliga banan som går från en ort till en annan. (wikipedia.org)
 7. Handsignaler används främst för att starta och stoppa tåg, men även vid växling av tåg på bangårdar. Hjälpmedel för signalgivningen kan förekomma såsom exempelvis en signalstav, folkligt kallad spade, som är en handsignal för att ge avgångssignal till tåg. En röd flagga används för att ge stoppsignal till tåg. Om flaggan hålls stilla, så kallat stillastående stopp skall tåget köra fram till signalgivaren. Om man viftar med flaggan så menas omedelbart stopp, det vill säga tåget skall stanna snarast möjligt (exempelvis vid fara). (wikipedia.org)
 8. På järnvägsspråk finns det järnvägsstationer eller driftplatser där bangårdarna finns och sedan finns järnvägslinjer som är järnvägsspåren mellan stationerna. En sammanlänkad serie av stationer och linjer kallas bana (järnväg). Banor möts i järnvägsknutar. (wikipedia.org)
 9. Stuck (roman) av Herman Bang (wikipedia.org)
 10. Kosmologi är det vetenskapliga studiet inom astronomin och fysiken av universums uppkomst och utveckling och dess storskaliga struktur. Den kosmologiska standardmodellen är den vedertagna beskrivningen av hur universum uppkom för omkring 13,7 miljarder år sedan genom Big Bang – en våldsam händelse då rummet och tiden uppkom och rummet började expandera från ett gemensamt hett tillstånd i termodynamisk jämvikt. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.