Bankkontor Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bankkontor, varianter, uttal och böjningar av bankkontor

Bankkontor synonym, annat ord för bankkontor, vad betyder bankkontor, förklaring, uttal och böjningar av bankkontor.

Vad betyder och hur uttalas bankkontor

Bankkontor uttalas bank|kont|or och är ett substantiv.

Ordformer av bankkontor

Singular

bankkontor
obestämd grundform
bankkontors
obestämd genitiv
bankkontoret
bestämd grundform
bankkontorets
bestämd genitiv

Plural

bankkontor
obestämd grundform
bankkontors
obestämd genitiv
bankkontoren
bestämd grundform
bankkontorens
bestämd genitiv

Bankkontor är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bankkontor

  1. Kisa har ett fik med museum: Café Columbia i ett hus från 1700-talet vid Storgatan, som tidigare inrymt ortens första apotek och senare dess första bankkontor. För fritid och nöjen finns Tolvmannabacken (slalomåkning) och Kisa hembygdsgård. (wikipedia.org)
  2. I Sverige använde man sig fram till våren 2011 av lokala varumärken på för sina bankkontor. Dessa var dock varumärken, inte separata rörelser eller egna banker, exempelvis: Östgöta Enskilda Bank, Bohusbanken och Skånes Provinsbank. Från våren 2011 har alla kontor efter en policyändring det gemensamma namnet Danske Bank. (wikipedia.org)
  3. Den minskade kontanthanteringen i vissa länder gör det svårare att växla in sina sparade småpengar. I Sverige kan man vända sig till det fåtal bankkontor som har kontanthantering, vissa växlingskontor och växlingsautomater. Ofta tillkommer en avgift och banken kan kräva att man är kund i banken, kan visa id-handling och intyg som styrker pengarnas ursprung. Riksbanken föreslår att man använder pengarna som betalning i affärer. Det kan finnas begränsningar i hur mycket handeln och bankerna kan ta emot. (wikipedia.org)
  4. I Vika har tidigare funnits mejeri, bageri (Petterssons Bageri), flera affärer (Johanssons handelsbod, Koop, Jers affär, Bergs affär, Valdy Berg, Lasses Livs, Konsum, ICA), distriktssköterska, telestation, poststation (Runnvika), bankkontor m m. Idag, 2014, utgörs servicen av ett kafé med "minilivs" (Vika Café), ett bibliotek, en låg-/mellanstadieskola (Vikaskolan) och en förskola (Vika Förskola). (wikipedia.org)
  5. Ordet "bank" kan i vardagligt tal även syfta på ett bankkontor. Andra institutioner kallas också för "bank" som en metafor, även om de inte ägnar sig åt utlåning och inlåning. Exempel på sådana är spermabank, blodbank och tidbank. (wikipedia.org)
  6. Bankkonton som öppnas i Sverige idag är alltid så kallade motbokslösa konton, bankkonto med motbok, det vill säga med bankbok är avskaffade. Uttag från ett konto med bankbok var endast möjligt om kunden besökte ett bankkontor och fysiskt presenterade sin bankbok då denna utgjorde beviset för kundens fordran mot banken. En förkommen bankbok måste först efterlysas innan den juridiskt sett kan "dödas" och en ny utfärdas. Ett konto med bankbok gjorde det i princip omöjligt att använda bankkort, betaltjänster eller internetbank. (wikipedia.org)
  7. Ett bankkontor, i vardagligt tal benämnt bank, är en lokal där en bank erbjuder service till sina kunder bland annat genom rådgivning och hantering av kontanter. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.