Bensindriven Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bensindriven, varianter, uttal och böjningar av bensindriven

Bensindriven synonym, annat ord för bensindriven, vad betyder bensindriven, förklaring, uttal och böjningar av bensindriven.

Vad betyder och hur uttalas bensindriven

Bensindriven uttalas bens|in|driven och är ett adjektiv.

Ordformer av bensindriven

Böjning (i positiv) bensindriven en ~ + subst. bensindrivet ett ~ + subst. bensindrivna den/det/de ~ + subst.

Bensindriven är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet bensindriven

  1. Häcksax är ett saxliknande redskap som används för att klippa häckar, buskar och trädgrenar/–kvistar. Häcksax/häcktrimmer finns även i ett elektrifierat utförande samt med bensindriven motor. (källa)
  2. Mindre förbränningsmotorer i mopeder, gräsklippare m kyls vanligen bara med hjälp av kylflänsar. För en bilmotor krävs det att luften forceras förbi kylflänsarna med hjälp av en fläkt. Luften är ett sämre kylmedium än vatten, men å andra sidan finns det möjlighet att tillföra stora mängder luft utifrån och blåsa ut den varma luften. Problemet i kalla klimat är att återvinna värme för att värma upp kupén, men det finns tekniska lösningar som att låta ventilationsluften passera en värmekammare som sitter runt avgasrören. Många bilar med luftkyld motor har också en bensindriven tillskottsvärmare. I kallt väder tar det också längre tid för en luftkyld motor att bli varm, eftersom man inte har någon termostat som stänger av kylning. Däremot kan kylfläkten regleras av en sådan. Ofta finns en oljekylare som kan hjälpa till att kyla motorn. (källa)
  3. Reseavdrag får göras om årsutgiften för resa överstiger 11 000 kronor. Reseavdraget beror på transportslag. Avdrag för bilresa är 18,50 kronor per mil (inkomståret 2017). Om förmånsbil nyttjas är avdraget 9,50 respektive 6,50 kronor för bensindriven respektive dieseldriven bil. Avdrag för bilresa får göras om avståndet är minst fem kilometer och man regelmässigt sparar minst två timmar sammanlagt per dag för fram- och återresan, jämfört med kollektivtrafik. Saknas allmänna kommunikationsmedel får avdrag göras om resan är längre än två kilometer oavsett tidsvinst. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.