Betmedel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder betmedel, varianter, uttal och böjningar av betmedel

Betmedel synonym, annat ord för betmedel, vad betyder betmedel, förklaring, uttal och böjningar av betmedel.

Vad betyder och hur uttalas betmedel

Betmedel uttalas bet|medel och är ett substantiv.

Ordformer av betmedel

Singular

betmedel
obestämd grundform
betmedels
obestämd genitiv
betmedlet
bestämd grundform
betmedlets
bestämd genitiv

Plural

betmedel
obestämd grundform
betmedels
obestämd genitiv
betmedlen
bestämd grundform
betmedlens
bestämd genitiv

Betmedel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet betmedel

  1. Järnsulfat används också som betmedel vid växtfärgning, och brukas även för mossbekämpning och som järnkosttillskott i grisfoder. Man ska inte sammanblanda järnsulfat med järnfosfat som används för bekämpning av spansk skogssnigel även kallad "mördarsnigel". (källa)
  2. Det är ett av de äldsta färgämnen man känner till, spår av krapprött har hittats i Tutankhamons grav från 1300-talet f.Kr. Det har tidigare kallats Adrianopelrött eller Turkiskt rött, efter ursprungsområdet och har, tack vare sin hållbarhet och sin starka färg, varit mycket vanligt vid färgning av textilier. Då det är ett betfärgämne behöver det tillsats av betmedel för att fästa på materialet. (källa)
  3. Mjölon kan användas vid växtfärgning och ger i grunden gul färg. Det finns spår av mjölon i vikingatida och medeltida textilfynd. Med alun som betmedel ger den grått och med järnvitriol svart. Bladen används i vissa naturläkemedel. (källa)
  4. Har använts för växtfärgning med alun som betmedel och ger grön färg. (källa)
  5. Betning innebär generellt sett att ett material behandlas med en lösning av olika syror eller salter, vilket kallas betmedel. Behandlingen syftar till att göra materialet mer mottagligt för ytterligare bearbetning eller användning. Ordet är etymologiskt besläktat med betsning. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.