Biltransport Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder biltransport, varianter, uttal och böjningar av biltransport

Biltransport synonym, annat ord för biltransport, vad betyder biltransport, förklaring, uttal och böjningar av biltransport.

Vad betyder och hur uttalas biltransport

Biltransport uttalas bil|trans|port och är ett substantiv.

Ordformer av biltransport

Singular

biltransport
obestämd grundform
biltransports
obestämd genitiv
biltransporten
bestämd grundform
biltransportens
bestämd genitiv

Plural

biltransporter
obestämd grundform
biltransporters
obestämd genitiv
biltransporterna
bestämd grundform
biltransporternas
bestämd genitiv

Biltransport är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet biltransport

  1. Jonas Colting från Borås genomförde juli 2004 de fyra delmomenten i direkt följd, Vansbrosimningen (den riktiga), Vasaloppet (på rullskidor på egen hand), Vätternrundan (på egen hand) och Lidingöloppet (på egen hand) på 25 timmar och 17 minuter inklusive biltransport mellan de olika start- och målplatserna. Effektiv tid var 17 timmar och 59 minuter. (källa)
  2. Ett liknande plan för biltransport var Aviation Traders ATL-98 Carvair, som är baserat på Douglas DC-4. (källa)
  3. MC-ambulans är en motorcykel med påhängsvagn anpassad och ombyggd till fortskaffningsmedel för ambulanstransporter. Det finns sådana både inom industriländer i storstadsmiljö och i utvecklingsländer där vägar är obefintliga eller för undermåliga för att tillåta biltransport. (källa)
  4. Fängelset består av två delar, vilka åtskiljs av en järnväg. Fyra broar över denna förbinder de båda delarna. Den nordligaste bron är belägen utanför säkerhetszonen och är avsedd för personal. Strax söder om denna löper servicesystem som rörförbindelser och elledningar via bro nummer två. Den tredje bron är en säkrad gångbro som kan användas för att flytta interner mellan delarna, medan den fjärde och sydligaste bron är avsedd för biltransporter inom säkerhetszonen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.