Bismak Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bismak, varianter, uttal och böjningar av bismak

Bismak synonym, annat ord för bismak, vad betyder bismak, förklaring, uttal och böjningar av bismak.

Vad betyder och hur uttalas bismak

Bismak uttalas bi|smak och är ett substantiv.

Ordformer av bismak

Singular

bismak
obestämd grundform
bismaks
obestämd genitiv
bismaken
bestämd grundform
bismakens
bestämd genitiv

Plural

bismaker
obestämd grundform
bismakers
obestämd genitiv
bismakerna
bestämd grundform
bismakernas
bestämd genitiv

Bismak är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Bismak på Engelska

  • (funny) taste (flavour) - unpleasant flavour

Hur används ordet bismak

  1. Smeten är väldigt enkel att göra. Till en liter vatten tar man mjöl och salt efter behag. Konsistensen blir som pannkakssmet. Låt sedan smeten svälla. Hitta en gjutjärnspanna med raka kanter som du sätter på värme, spis men helst över öppen brasa. Lägg i så pass mycket ister (finns i matvaruhandeln) i pannan så att du får ett ungefär en centimeter tjock lager. Lägg i lite tärnat fläsk och bryn på. Häll sedan på smeten så att det precis täcker fläsktärningarna. Efter ett litet tag så kan man skrapa lite lätt med en stekspade runt kanterna och då ska kolbullen flyta upp till ytan. Kolbullen blir nu friterad runt om. Om man vill så kan man vända på den. När den är klar så kommer den att ha en vacker guldbrun frasig yta samt mjuk invändigt. Anledningen till att man har ister är det mest historiskt korrekta. I modern tid har man prövat både smör och olja. Smöret klarar inte den höga temperaturen vid fritering och oljan ger en konstig bismak på kolbullen. (källa)
  2. Alla är dock inte lika förtjusta i mandelpotatis just eftersom den är så mjölig och lätt får jordig bismak, då den i princip alltid måste kokas med skalet på för att inte gå sönder. Det är också troligt att potatissorten ursprungligen blev populär i Norrland inte för sin smak utan snarare för sin förmåga att växa bra i ett kallare klimat. (källa)
  3. Sackarin passerar matsmältningen utan att tas upp av kroppen. Energiinnehållet är nära noll och insulinnivån i kroppen påverkas inte, därför kan sackarin användas av diabetiker. Sötningseffekten av sackarin är omkring 300-700 gånger större än hos socker, men sackarin kan inte användas i högkoncentrerad form då den får en bitter, nästan metallisk bismak. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.