Bitter Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bitter, varianter, uttal och böjningar av bitter

Bitter synonym, annat ord för bitter, vad betyder bitter, förklaring, uttal och böjningar av bitter.

Synonymer till bitter

Andra språk

Bitter på Engelska

  • acrimonious, bitter - biting, harsh, a bitter struggle, he was embittered by the criticism

Hur används ordet bitter

  1. En manlig författare som är odräglig och beter sig som skit – han beskrivs som ett geni, en man med karaktär. Om du som kvinna beter dig likadant är du bara en bitter kärring som inte har fått kuk, säger Camila Gutiérrez, och tittar på sedan förskräckt på min mikrofon. (källa)
  2. Nej, Richard Hobert, nu 66 år, är inte bitter över att det var "Jack" som blev 1970-talets stora generationsroman. (källa)
  3. Vid sidan av den medicinska användningen kommer gentianaroten också till användning vid framställning av spritdrycker som t.ex. Angostura bitter och Aperol. (källa)
  4. Gurkmejans smak är svagt bitter, aningen skarp och påminner lite om ingefära. Den används sällan ensam och gör sig bäst som ingrediens i curry. Det är gurkmeja som ger en del currysorter deras skarpt gula färg. (källa)
  5. Insamling av läkeväxten slåttergubbe görs under blomningstiden och antingen plockas blomsterhuvudena flos arnicae cum calycibus eller också avlägsnas blomsterbotten flos arnicae sine calycibus, som sen torkas. Drogen som tillreds därav har en svagt aromatisk doft och bitter, skarp kryddsmak. Man kan även samla in rötterna radix arnicae, och de är betydligt rikare på eteriska oljor än vad blomstren är. (källa)
  6. Höstfibbla (Leontodon autumnalis) är vanlig i hela Norden, särskilt på torr, gräsbevuxen mark och vid vägkanter. Den skiljer sig från maskrosor genom smalare och oftast grenig stängel, längre och smalare rosettblad samt mindre blomkorg. Frukten är mycket smal, på längden räfflad och mellan räfflorna tvärstrimmig. Dess flygfjun är en gulröd fjäderpensel som är oskaftad och lätt faller av. Blommorna har en svag, violartad, något bitter vällukt. I det nordligaste Skandinavien, särskilt i fjälltrakterna, uppträder denna art ofta med en holk som är tätt luden av svartgråa hår, varieteten Leontodon autumnalis var. taraxaci. (källa)
  7. Kalmusrot, Rhizoma calami, är namnet på den drog, som erhålls från den cirka 25 cm långa och 2 - 3 cm tjocka rotstocken av Acorus calamus. Den har en egendomlig, aromatisk smak och bitter, som dessutom är skarp och kryddartad, vilket kommer från den aromatiska oljan. Utom olja, som uppgår till cirka 3 procent finns ett bitterämne, acorin. (källa)
  8. Sockerkulör (i dagligt tal ofta karamellfärg) är en livsmedelsfärg som framställs genom karamellisering av socker. Den är mer oxiderad än karamell och luktar bränt socker, och har en något bitter smak. Färgen varierar från blekgul till mörkt brun. Den har E-nummer E150 och återfinns i bland annat julmust, Newcastle Brown Ale (öl) och många populära läskedrycker, bland annat Coca Cola. (källa)
  9. Stensopp kan ganska lätt förväxlas med gallsopp, vilken har starkt bitter smak. Råkar man blanda i denna sopp i en anrättning svamp tar smaken över helt och förstör anrättningen. Gallsoppen har ett kraftigare och mörkare ådernät. Till skillnad från stensoppens rör har gallsoppen rosa till rödaktiga rör. Gallsoppen räknas dock ej som giftig. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.