Bladvass Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bladvass, varianter, uttal och böjningar av bladvass

Bladvass synonym, annat ord för bladvass, vad betyder bladvass, förklaring, uttal och böjningar av bladvass.

Vad betyder och hur uttalas bladvass

Bladvass uttalas blad|vass och är ett substantiv.

Ordformer av bladvass

Singular

bladvass
obestämd grundform
bladvass
obestämd genitiv
bladvassen
bestämd grundform
bladvassens
bestämd genitiv

Bladvass är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bladvass

  1. Rördrommen bygger sitt bo bland tät bladvass (Phragmites). Den blir könsmogen efter ett år. Den bygger sitt plattformsliknande bo direkt på marken och lägger en kull med vanligtvis fyra till fem grågröna ägg. Honan ruvar äggen i genomsnitt 25-26 dygn. Det råder fortfarande osäkerhet huruvida båda föräldrarna tar hand om ungarna som är flygga efter i genomsnitt 50-55 dygn. Hanen kan ha flera honor. (källa)
  2. Rörsångaren lever i tät bladvass och strandbuskar vid sjöar, dammar, våtmarker och åar. Rörsångaren klättrar och hoppar skickligt i vassen och livnär sig på insekter och deras larver, spindlar och blötdjur. (källa)
  3. Svin kan anpassa sig till olika habitat i landskap som är täckta av växtlighet. I tempererade regioner hittas de oftast i ekskogar eller i andra lövskogar. I Asien föredrar arterna breda strandlinjer vid floder eller insjöar som är täckta av bladvass eller andra sorter av gräs. Svin undviker områden som kan få ett snötäcke tjockare än 50 cm. (källa)
  4. Bladvass, vass eller rörvass (Phragmites australis) är en art (men se text) i växtfamiljen gräs som först beskrevs av Antonio José Cavanilles, och fick sitt nu gällande namn av Carl Bernhard von Trinius och Ernst Gottlieb von Steudel. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.