Bli Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bli, varianter, uttal och böjningar av bli

Bli synonym, annat ord för bli, vad betyder bli, förklaring, uttal och böjningar av bli.

Synonym till bli

Andra språk

Bli på Engelska

 • become, get, be - become a teacher, become pregnant, fall ill, two and two make four, an actor-to-be, the price of milk will come down on 1st July, as a result, the decision was postponed

Hur används ordet bli

 1. Den chilenska kriminalvården bedrivs av en uniformerad paramilitär kår kallad Gendarmería de Chile. Gendarmeriets baspersonal i grundtjänst kallas gendarme. För att bli gendarmeriaspirant (vigilante-alumno) krävs att man är ogift, 18-25 år gammal och har slutbetyg från tioårig skola (2° año de enseñanza media cursado y aprobado). Manliga aspiranter skall ha genomgått militär grundutbildning som värnpliktig. Aspiranterna genomgår två terminers utbildning vid fängelseskolan - Escuela de Formación Penitenciaria. (källa)
 2. Under dag 4-5 utvecklas en hålighet i cellmassan som gör att morulan övergår till att bli en blastocyst. Blastocysten är ungefär 0,2 mm stor. Blastocysten består av två typer av celler. De yttersta cellerna kallas trofoblaster och kommer att ge upphov till moderkaka och fosterhinnor. De inre cellerna kallas embryoblaster och kommer att bilda embryot. Kring blastocysten finns också ett skal gjort av glykoproteiner. Detta skal måste kläckas innan det befruktade ägget kan fastna i livmoderslemhinnan. Kläckningen sker på ungefär den 6:e dagen efter befruktningen genom att ägget ändrar form så att skalet går sönder, dessutom finns det enzymer i livmodern som hjälper att bryta ner skalet. (källa)
 3. Will Schutz kom också fram med FIRO då man hade märkt att besättningar på olika örlogsfartyg presterade väldigt annorlunda trots att de alla kom från liknande organisationer och utbildningar. FIRO-teorin kom att bli det ledande verktyget att använda när man ville se vilka drivkrafter som styr människors beteende när de deltar i en grupp. (källa)
 4. Om det inte vore för att han litade blint på sig själv och lät bli att lyssna på andras råd skulle Dooku varit en del av jedirådet. Men Dooku fortsatte att studera till den dagen han själv kunde ta sig an en lärling. Det skulle visa sig att Qui-Gon Jinn skulle bli minst lika viljestark som sin mästare, men det visade sig att de båda skulle gå helt olika öden till mötes. (källa)
 5. Mirakelmanicken Rolf övertalar Nisse att tillsammans göra en TV-reklamfilm för att bli miljonärer genom att sälja en köksmaskin kallad "Aladdin Magic Miracle Machine". (källa)
 6. Ford hade aldrig ambitionen att bli president, utan bara att bli representanthusets talman, vilket han som republikanernas ledare skulle bli om de vann majoritet, vilket de inte skulle göra förrän tjugo år senare. När Ford förstod att detta inte skulle ske under hans tid som minoritetsledare, tog han i stället erbjudandet om vicepresidentposten och blev därmed senatens ordförande. Han berättade en gång om hur han brukade våndas under kongressens sammanträden, när han fick sitta i senatens ordförandestol i stället för i talmannens stol, som var precis bredvid. Han har påstått att han vid tillträdet inte insett vidden av Nixons inblandning i Watergate-skandalen och inte förväntade sig att bli president. Enligt vad han själv uppgivit, var det inte förrän dagen innan Nixon avgick som han insåg att han skulle behöva bli president. (källa)
 7. "Det ska bli kul att komma till Rondo! Har de hårspray i Göteborg?", hälsar dansbandets frontfigur Roland Järverup i ett pressmeddelandet. (källa)
 8. Geisha (芸者), eller Geigi (芸妓) är traditionella japanska underhållare. De är utbildade i olika japanska konstformer, som musik, dans och poesi. Den absoluta merparten av dagens geishor är kvinnor. En vanlig missuppfattning i västvärlden är att de är prostituerade, men det stämmer inte. Begreppet "geisha" härstammar från de två orden 芸 (gei) som betyder "konst" och 者 (sha) som betyder "person som gör" eller "att vara anställd inom". Direktöversättningen skulle alltså vara "person som gör konst", men idag fungerar även översättningen "artist". Geishor är välrespekterade och det är komplicerat att bli en geisha. (källa)
 9. Fokus i terapin ligger på att uppmärksamma klienten på vilka omedvetna behov, föreställningar och upplevelser som påverkar kontakten här och nu. I terapin kan jag få hjälp med att undersöka och avsluta gamla händelser vilket gör det möjligt att bli mer närvarande i det som faktiskt är. Genom att bli medveten om vilka tolkningar, förhållningssätt och strategier som ligger till grund för mitt agerande öppnas möjligheten att pröva nya vägar. När jag inte längre går på autopilot (d.v.s. styrs av det som var då, istället för av det som är här och nu) ökar min förmåga att vara i kontakt med omgivningen och att samspela mer konstruktivt med den. (källa)
 10. Ett val är i politiken den process där en eller flera personer utses till ett politiskt ämbete eller att bli en (inte nödvändigtvis politisk) förtroendevald ledamot. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.