Blixtanfall Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder blixtanfall, varianter, uttal och böjningar av blixtanfall

Blixtanfall synonym, annat ord för blixtanfall, vad betyder blixtanfall, förklaring, uttal och böjningar av blixtanfall.

Vad betyder och hur uttalas blixtanfall

Blixtanfall uttalas blixt|an|fall och är ett substantiv.

Ordformer av blixtanfall

Singular

blixtanfall
obestämd grundform
blixtanfalls
obestämd genitiv
blixtanfallet
bestämd grundform
blixtanfallets
bestämd genitiv

Plural

blixtanfall
obestämd grundform
blixtanfalls
obestämd genitiv
blixtanfallen
bestämd grundform
blixtanfallens
bestämd genitiv

Blixtanfall är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet blixtanfall

  1. Efter att islamistiska terrorister från Azerbajdzjan saboterat och totalförstört ett stort oljeraffinaderi i Nizjnevartovsk hotas Sovjetunionen av en oljekris som kan lamslå hela deras ekonomi. För att förhindra detta planerar Sovjets politiska ledning att anfalla och ta oljefälten i Iran, men innan det kan ske måste NATO paralyseras genom ett blixtanfall mot Västeuropa. Anfallet legitimeras genom ett arrangerat terrorattentat mot Kreml. (källa)
  2. De internationella spänningarna får en urladdning i form av ett kinesiskt blixtanfall mot Ryssland. Jack Ryan som nu är USA:s president erbjuder Ryssland medlemskap i NATO, något som Rysslands president accepterar. USA som nu är allierat med Ryssland inleder militära operationer till lands, till sjöss och i luften till stöd för Ryssland, men avståndet till stridsskådeplatsen ställer till stora problem. Samtidigt tränger de kinesiska pansarkårerna, till synes utan motstånd, allt djupare in i Sibiriens ödsliga vildmark. (källa)
  3. De svenska trupperna inledde ett blixtanfall mot den polska härens läger. En polsk patrull upptäckte svenskarna, vilket gjorde att de polska trupperna hade hunnit ställa upp sig för drabbning och satt byn i brand på morgonen när svenskarna anlände. Ett svenskt rytterianfall inledde slaget från den högra flygeln. Polackerna gjorde motstånd, men de svenska muskötskyttarna understödde ryttarna intensivt, vilket gjorde att polackerna tvingades fly, förföljda av det finska rytteriet. Polackerna blev överraskade av den perfekt samövade kombinationen av eld och rörelse, som utgjorde Gustav II Adolfs nya taktik och som i detta slag prövades för första gången. (källa)
  4. 30 mars – Nawfaliya, Bin Jawad och Ras Lanuf återtogs av Gaddafis militär i ett blixtanfall. Obama utesluter inte rebellbeväpning. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.