Blockmark Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder blockmark, varianter, uttal och böjningar av blockmark

Blockmark synonym, annat ord för blockmark, vad betyder blockmark, förklaring, uttal och böjningar av blockmark.

Vad betyder och hur uttalas blockmark

Blockmark uttalas block|mark och är ett substantiv, böjs som ¹mark.

Ordformer av blockmark

Singular

blockmark
obestämd grundform
blockmarks
obestämd genitiv
blockmarken
bestämd grundform
blockmarkens
bestämd genitiv

Plural

blockmarker
obestämd grundform
blockmarkers
obestämd genitiv
blockmarkerna
bestämd grundform
blockmarkernas
bestämd genitiv

Blockmark är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet blockmark

  1. Butmark är ett öländskt namn på blockmark, där inlandsisen ur kalkstenshällen brutit loss större skarpkantiga block, "butar", som täcker den fasta hällen eller moränlagret. (källa)
  2. Gjøkvassneset blev ett skogsreservat 1969 och naturreservat 2000. Syftet är att skydda områdets prägel av urskog. Skogen består huvudsakligen av tallar, men ett mindre parti längst ut på näset i Gjøkvatnet består av björkskog. Jordmånen är grov morän med inslag av blockmark. (källa)
  3. Förutom vatten består området av tallskog, blockmark och låga fjällryggar. Den högsta punkten är Stor-Svuku, 1415 m ö.h. Femundsmarka är Norges sydligaste samedistrikt och har använts för renbete sedan 1600-talet. Femundsmarka är även ett populärt friluftsområde med vandringsleder och övernattningsstugor. (källa)
  4. Området är naturskyddat sedan 2003 och är 157 hektar stort. Reservatet består av hällmarkstallskog, lövrik barrnaturskog och sumpskogar. En stor del av reservatet består även av blockmark i form av ändmorän från istidens slut. Det finns gott om mossor och lavar som t.ex. skägglav som trivs på gamla granar. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.