Blomstersmycka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder blomstersmycka, varianter, uttal och böjningar av blomstersmycka

Blomstersmycka synonym, annat ord för blomstersmycka, vad betyder blomstersmycka, förklaring, uttal och böjningar av blomstersmycka.

Vad betyder och hur uttalas blomstersmycka

Blomstersmycka uttalas blomster|smycka och är ett verb -de.

Ordformer av blomstersmycka

Aktiv

blomstersmycka
infinitiv
blomstersmyckar
presens
blomstersmyckade
preteritum
blomstersmyckat
supinum
blomstersmyckande
presens particip
blomstersmycka
imperativ

Passiv

blomstersmyckas
infinitiv
blomstersmyckas
presens
blomstersmyckades
preteritum
blomstersmyckats
supinum

Perfekt particip

blomstersmyckad en
~ + subst.
blomstersmyckat ett
~ + subst.
blomstersmyckade den/det/de
~ + subst.

Blomstersmycka är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet blomstersmycka

  1. Inför avresan mot norska gränsen den 19 maj bytte kronprins Karl om till norsk generalsuniform. Med vagn gick färden till Eda skans och därifrån till Kongsvinger, där en blomstersmyckad färja låg förtöjd. Med den reste kronprinsparet över Glommen och beskådade fästningen och naturomgivningarna. På stranden möttes de av några höga norska militärer och von Dardel och Bildt ombads att hålla sig i bakgrunden. Middagen intogs hos en herr Balke, hos vilken kronprinsparet övernattade. Den 21 maj avkunnades den sista sträckan med tåg till Kristiania. (källa)
  2. Han jordfästes under en begravningsakt den 10 april 1926 i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. Därefter transporterades kistan vidare till Kiruna dit den anlände med en specialbyggd järnvägsvagn den 12 april. Gravsättningsakten hölls i en fullsatt, blomstersmyckad Kiruna kyrka. Han är nu den ende som ligger begravd intill kyrkan. (källa)
  3. Ingemar Gram anställdes i början av 1950-talet som trädgårdsmästare på Stockholms stads gatukontors parkavdelning. Den befattningen hade han till sin pensionering 1973. Hans stora intresse för blommor, växter och fotografi gav honom smeknamnen som "modernismens blomstersmyckare" och "blomsterfotograf". Han hade alltid kameran med sig och fotograferade huvudsakligen i färg, på diafilm och i format 6x6 cm. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.