Boa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder boa, varianter, uttal och böjningar av boa

Boa synonym, annat ord för boa, vad betyder boa, förklaring, uttal och böjningar av boa.

Hittade 2 varianter av ordet boa:

Vad betyder och hur uttalas boa

Boa uttalas boa och är ett substantiv -n boor.

Boa betyder:

Ordformer av boa

Singular

boa
obestämd grundform
boas
obestämd genitiv
boan
bestämd grundform
boans
bestämd genitiv

Plural

boor
obestämd grundform
boors
obestämd genitiv
boorna
bestämd grundform
boornas
bestämd genitiv

Boa1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas boa

Boa uttalas boa och är ett verb -de.

Boa betyder:

Ordformer av boa

Aktiv

boa
infinitiv
boar
presens
boade
preteritum
boat
supinum
boande
presens particip
boa
imperativ

Boa2 är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet boa

  1. Ursprungligen sa man ofta fäbodar, i plural. Äldsta kända källan som nämner fäbodar är bibelöversättningen från 1541. Vanliga dialektala benämningar för fäbod har varit bodarna, vilket i Dalarna skrivits buther och i Jämtland buan, öster och väster därom, vallen, i Hälsingland även skovallen, i Medelpad även boan. Sälen kan vara den äldsta benämningen, känd från västra Dalarna. I Norge kallas de seter (säter), stule och støl. Även i Värmland kallas de säter. (källa)
  2. Under 1900-talet växte socialantropologin fram genom etnografin. Bland de tidiga etnograferna märks Edward Burnett Tylor (1832-1917), Franz Boas (1858-1942), Bronislaw Malinowski (1884-1942) och Margaret Mead (1901-1978). (källa)
  3. Idéer och spekulationer om utomjordiskt liv har funnits bland människor åtminstone sedan antiken, där atomister ofta talade om en mångfald av världar och livsformer. Det är dock främst i samband med den moderna vetenskapens och astronomins utveckling under 1600-1700-talet som idéerna om utomjordiskt liv börjar bli populära och ta mer plats i vetenskapliga såväl som filosofiska debatter. Den svenska mystikern och vetenskapsmannen Emmanuel Swedenborg menade sig exempelvis ha haft kontakt med varelser från andra planeter. Särskilt populära och närvarande blir utomjordingarna dock först under 1800-talet. Här förekommer de ofta i science fiction och äventyrsberättelser, och det spekuleras mycket kring liv på månen och Mars. I samband med den moderna UFO-eran, som traditionellt anses ha börjat med Kenneth Arnolds bevittnande av nio flygande föremål år 1947, slår idén att vi får besök av utomjordiskt intelligent liv igenom i stor skala. Det dröjer inte länge förrän människor över hela världen rapporterar om märkliga farkoster och deras lika märkliga besättningar. Begreppet "flygande tefat", som egentligen bygger på en misstolkning av Arnolds redogörelse, hör snart till vardagen, och i mitten av 1950-talet stiger flera så kallade UFO-profeter eller "contactees" fram i ljuset. Enligt dessa personer, som snart tilldrog sig stora skaror av anhängare, är utomjordingarna välvilliga, och för det mesta även väldigt vackra. I kalla krigets science fiction-filmer presenteras dock en annan bild: där är utomjordingarna, med vissa undantagsfall, illvilliga. Fram till de första bortförningsrapporterna, där Antonio Villas Boas och Betty och Barney Hill hör till de mest kända tidiga fallen, är det UFO-profeternas bild av de välvilliga "Rymdbröderna" som dominerar. Med Whitley Striebers personliga redogörelse för hur han kom att bli bortförd av små grå utomjordingar (se Närkontakt (1987)) vänder vinden ordentligt - och berättelserna om kontakt med utomjordiskt liv får allt mer sinistra undertoner. Utomjordingarna är inte längre vare sig vackra eller välvilliga, utan små, ondsinta och groteska. På senare år dock även detta börjat förändras - de bortförande utomjordingarna verkat åter igen arbeta för mänsklighetens bästa. De varnar, exempelvis, för eventuella kärnvapenkrig, mänsklig girighet, materialism och miljöförstöring. Under 1900-talet har utomjordingar också ofta fått överta Guds roll som skapare. Idéer om hur utomjordingar, och inte gudar, stigit ned till jorden för att antingen skapa eller transformera mänskligheten återfinns bland annat hos Erich von Däniken och Zecharia Sitchin. (källa)
  4. Bonde (fornsvenska: boandi, bondi, egentligen particip presens av bua, boa, 'boende', 'bofast') är en person som arbetar inom jordbruk. Ordet är synonymt med orden lantbrukare eller jordbrukare. I vidare mening har det använts även om andra på landsbygden bosatta befolkningen, det vill säga allmogen i stort. Idag inkluderas normalt även boskapsskötare (person som arbetar inom djurskötsel) i begreppet. Bonde kan även syfta på en person som tillhörde bondeståndet. Ordet bonde har i olika tider och situationer antingen använts som en neutral yrkesbeteckning, ett skällsord eller en hedersbenämning. (källa)
  5. Möjligheten att kunna göra verktyg ansågs en gång vara en definition av släktet homo. Upptäckandet av verktygskonstruering bland schimpanser och relaterade primater har dock förkastat uppfattningen att enbart människor kunde använda teknologi. Exempelvis har forskare observerat att vilda schimpanser har använt verktyg för att söka efter föda. Några av dessa verktyg inkluderar bladsvampar, mortlar och hävstänger. Västafrikanska schimpanser använder sig även av stenhammare och städ för att knäcka nötter, vilket även kapuciner i Boa Vista, Brasilien, gör. (källa)
  6. Vila Boa (kommun), en kommun i delstaten of Goiás. (källa)
  7. Boyta, eller boarea (BOA), är den yta i ett hus som är användningsbar för boende. Boytan utgör tillsammans med biytor (biareor) byggnadens totalyta. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.