Bokföra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bokföra, varianter, uttal och böjningar av bokföra

Bokföra synonym, annat ord för bokföra, vad betyder bokföra, förklaring, uttal och böjningar av bokföra.

Synonym till bokföra

Vad betyder och hur uttalas bokföra

Bokföra uttalas bok|föra och är ett verb bokförde, pres. bokför.

Ordformer av bokföra

Aktiv

bokföra
infinitiv
bokför
presens
bokförde
preteritum
bokfört
supinum
bokförande
presens particip
bokför
imperativ

Passiv

bokföras
infinitiv
bokförs
presens
bokfördes
preteritum
bokförts
supinum

Perfekt particip

bokförd en
~ + subst.
bokfört ett
~ + subst.
bokförda den/det/de
~ + subst.
bokförde den
~ + mask. subst.

Alternativa böjningsformer passiv

bokföres
presens

Bokföra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Bokföra på Engelska

  • enter (into the accounts) - keep accounts, enter a profit

Hur används ordet bokföra

  1. Kontering är en aktivitet inom bokföring. Att kontera betyder att förse till exempel en faktura med värden för konto, kostnadsställe, projektnummer och liknande som behövs för att bokföra fakturan på rätt sätt. Vilka av dessa begrepp (som ibland kallas dimensioner) som en organisation använder beror på organisationens storlek och behovet av detaljerad ekonomisk uppföljning. (källa)
  2. Konto är inom bokföring och redovisning en etikett som används för att bokföra och rapportera en kvantitet av nästan vad som helst. Oftast handlar det om notering av en summa pengar som ägs av eller är utlånad till en person eller annan enhet. Det kan beteckna en summa pengar som verkligen bytt ägare, eller så kan det stå för ett uppskattat värde av tillgångar, eller en kombination av dessa. Beloppet på ett konto kallas saldo. (källa)
  3. Inom bokföring används ordet än idag i termen "Avräkning med statsverket", en post dit myndigheter och annan offentlig verksamhet kan bokföra medel inför till exempel kommunal revision varje år (jämför årsredovisning). Avräkning med statsverket är ett tillgångskonto, d.v.s. i 1000-serien i den vanligast förekommande baskontoplanen. (källa)
  4. Olika typer av kontoplaner som passar olika näringsidkare är framtagna av BAS-gruppen. Det finns standardkontoplaner för aktiebolag, enskild firma, handelsbolag och så vidare. En ekonomisk händelse skall alltid, oavsett bokföringsmetod, bokföras på minst två konton ur kontoplanen för att se hur pengarna har kommit in i eller ut ur bolaget och vad de avser. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.