Bokföra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bokföra, varianter, uttal och böjningar av bokföra

Bokföra synonym, annat ord för bokföra, vad betyder bokföra, förklaring, uttal och böjningar av bokföra.

Synonym till bokföra

Vad betyder och hur uttalas bokföra

Bokföra uttalas bok|föra och är ett verb bokförde, pres. bokför.

Ordformer av bokföra

Aktiv

bokföra
infinitiv
bokför
presens
bokförde
preteritum
bokfört
supinum
bokförande
presens particip
bokför
imperativ

Passiv

bokföras
infinitiv
bokförs
presens
bokfördes
preteritum
bokförts
supinum

Perfekt particip

bokförd en
~ + subst.
bokfört ett
~ + subst.
bokförda den/det/de
~ + subst.
bokförde den
~ + mask. subst.

Alternativa böjningsformer passiv

bokföres
presens

Bokföra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Bokföra på Engelska

  • enter (into the accounts) - keep accounts, enter a profit

Hur används ordet bokföra

  1. Kontering är en aktivitet inom bokföring. Att kontera betyder att förse till exempel en faktura med värden för konto, kostnadsställe, projektnummer och liknande som behövs för att bokföra fakturan på rätt sätt. Vilka av dessa begrepp (som ibland kallas dimensioner) som en organisation använder beror på organisationens storlek och behovet av detaljerad ekonomisk uppföljning. (wikipedia.org)
  2. Konto är inom bokföring och redovisning en etikett som används för att bokföra och rapportera en kvantitet av nästan vad som helst. Oftast handlar det om notering av en summa pengar som ägs av eller är utlånad till en person eller annan enhet. Det kan beteckna en summa pengar som verkligen bytt ägare, eller så kan det stå för ett uppskattat värde av tillgångar, eller en kombination av dessa. Beloppet på ett konto kallas saldo. (wikipedia.org)
  3. Inom bokföring används ordet än idag i termen "Avräkning med statsverket", en post dit myndigheter och annan offentlig verksamhet kan bokföra medel inför till exempel kommunal revision varje år (jämför årsredovisning). Avräkning med statsverket är ett tillgångskonto, d.v.s. i 1000-serien i den vanligast förekommande baskontoplanen. (wikipedia.org)
  4. Bokföring innebär att föra anteckningar över affärstransaktioner och därmed redovisa sina ekonomiska händelser. Bokföringsnämnden har bestämt att alla näringsidkare måste bokföra och att detta skall utföras på samma standardiserade sätt. Så långt som det är möjligt ska bokföringen ske i datumordning. Enligt den svenska bokföringslagen måste varje affärshändelse kunna presenteras både i datumordning och i systematisk ordning, vilket innebär att den måste delas upp på två eller flera konton. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: