Bokform Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bokform, varianter, uttal och böjningar av bokform

Bokform synonym, annat ord för bokform, vad betyder bokform, förklaring, uttal och böjningar av bokform.

Vad betyder och hur uttalas bokform

Bokform uttalas bok|form och är ett substantiv.

Bokform betyder:

Ordformer av bokform

Singular

bokform
obestämd grundform
bokforms
obestämd genitiv
bokformen
bestämd grundform
bokformens
bestämd genitiv

Bokform är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bokform

  1. Hennes blogg gavs sedan ut i bokform, och för tre år sen släppte hon en självbiografisk roman, "No Te Ama" (Du är inte älskad) som också handlar om sex, kärleksrelationer och feminism. Och om hur hon gjort en illegal abort. (källa)
  2. Uppslagsverkets struktur och utvecklande egenskaper är speciellt lämpligt för lagring på skiva eller datornätverk, och alla större tryckta encyklopedier har utkommit i sådan form under senare år. Skivbaserade utgåvor (särskilt cdrom-format) har fördelarna att vara billiga att producera och lätta att distribuera. Dessutom kan de ha ett innehåll som är omöjligt att trycka, såsom rörliga bilder, ljud och filmer. En annan stor fördel är att man kan använda hyperlänkar för hänvisningar till andra artiklar. Uppslagsverk på nätverk, till exempel Internet, har å andra sidan även fördelen att vara (potentiellt) dynamiska. Ny information kan visas nästan omedelbart, istället för att behöva vänta på nästa utgåva, som är fallet med encyklopedier på skiva eller i bokform. Ett utmärkt exempel på detta är Nationalencyklopedin på nätet, som uppdateras dagligen, med utgångspunkt från nyhetsflödet. (källa)
  3. Montage är i första hand kopplat till film men används även inom bildkonsten och modernismens litteratur. Tekniker som fotomontage, collage, konst i bokform och installationer hör hit. Montage av redan givna texter var en litterär metod som Wiener Gruppe utvecklade på 1950-talet i dadaistisk efterföljd och den cut up-teknik som den amerikanske romanförfattaren William S. Burroughs gjorde bruk av är också ett exempel på detta. (källa)
  4. Det finns många sätt att publicera noveller på: i bokform, i tidningar, på webben eller som e-böcker. (källa)
  5. Telefonkataloger har varit den vanligaste formen av personregister i bokform att användas av en bredare allmänhet över hela världen under 1900-talet. (källa)
  6. Evighetskalendrar med bokstäver för veckans dagar och gyllental för att beräkna högtidsdagarnas infallande förekom redan på 500-talet och i Sverige finns en sådan i Vallentunakalendariet från 1100-talet. Runkalendrar är tidigt kända i Norden, en av de äldsta svenska är en gotländsk från 1328. Denna är dock i bokform. (källa)
  7. Serieroman – en längre tecknad serie i bokform. (källa)
  8. I dag dominerar superhjältegenren den amerikanska serietidningsmarknaden stort - de största förlagen är Marvel Comics (Spider-Man, X-Men m.fl.) och DC Comics (Batman, Superman m.fl.). I allt väsentligt är de inhemska serier som ges ut i serietidningsform, medan Manga-utgivningen, liksom den marginella utgivningen av europeiska serier - huvudsakligen sker i seriealbum och i bokform. (källa)
  9. Nu (2012) har 00-talets mangavåg ebbat ut. De senaste åren (se tabell i artikeln Seriealbum i Sverige 2011) har originalsvenska serieutgåvor i bokform blivit allt vanligare, men publiceringsformatet är nu mer varierande. Ibland presenteras utgåvorna som grafisk roman, ibland som serieroman. Allt oftare används benämningen seriebok istället för seriealbum. (källa)
  10. Stipendium kallas en form av penninggåva för studerande, forskare, konstnärer och kulturarbetare etc. Till skillnad från ett pris, som brukar utdelas som erkänsla för något redan skapat, brukar stipendiet vara särskilt avsett för att bekosta framtida utgifter av något särskilt slag, till exempel studier och resor. Stipendier är normalt inte skattepliktiga, varken för givaren eller för mottagaren, de är en skattefri gåva men kan påverka storleken av andra bidrag som till exempel studiemedel. Stipendier söks i god tid före det man vill göra. Normalt bör man börja söka redan ett år i förväg. En ansökan bör utformas noggrant men ändå vara kort, levande och lättläst. Det man påstår om sig själv i sin ansökan bör kunna styrkas med intyg, betyg och rekommendationsbrev. Ansökan som normalt är skriftlig måste undertecknas för att vara giltig. Man kan erhålla stipendier från flera givare samtidigt. Förteckningar över stipendier finns både på Internet och i bokform. Böckerna finns att låna på nästan alla bibliotek. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.