Bokhandelsdisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bokhandelsdisk, varianter, uttal och böjningar av bokhandelsdisk

Bokhandelsdisk synonym, annat ord för bokhandelsdisk, vad betyder bokhandelsdisk, förklaring, uttal och böjningar av bokhandelsdisk.

Vad betyder och hur uttalas bokhandelsdisk

Bokhandelsdisk uttalas bok|handels|disk och är ett substantiv.

Ordformer av bokhandelsdisk

Singular

bokhandelsdisk
obestämd grundform
bokhandelsdisks
obestämd genitiv
bokhandelsdisken
bestämd grundform
bokhandelsdiskens
bestämd genitiv

Plural

bokhandelsdiskar
obestämd grundform
bokhandelsdiskars
obestämd genitiv
bokhandelsdiskarna
bestämd grundform
bokhandelsdiskarnas
bestämd genitiv

Bokhandelsdisk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bokhandelsdisk

  1. Efter att juryn hade beslutat att Lindgren vunnit första pris gav förläggaren Hans Rabén i uppdrag till den danska konstnären Ingrid Vang Nyman att illustrera boken. I slutet av november 1945 låg boken på bokhandelsdiskarna. (källa)
  2. Hasselbohm forskade i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet i fallet Raoul Wallenberg och publicerade nya uppgifter i både Vecko-Journalen och Aftonbladet. 1983 bidrog Hasselbohm med ett slutkapitel om sina efterforskningar om Wallenberg i en nyutgivning av en bok om den försvunne svenske diplomaten som utkommit 1949 men under mystiska omständigheter försvunnit från bokhandelsdiskarna, Vad hände i Budapest?, skriven av Wallenbergs nära medarbetare på legationen i Ungern, Lars G:son Berg, Nyutgåvan med Hasselbohms tillägg kom ut under titeln Boken som försvann - Vad hände i Budapest?. Boken publicerades också i USA. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.