Bombning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bombning, varianter, uttal och böjningar av bombning

Bombning synonym, annat ord för bombning, vad betyder bombning, förklaring, uttal och böjningar av bombning.

Vad betyder och hur uttalas bombning

Bombning uttalas bomb|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av bombning

Singular

bombning
obestämd grundform
bombnings
obestämd genitiv
bombningen
bestämd grundform
bombningens
bestämd genitiv

Plural

bombningar
obestämd grundform
bombningars
obestämd genitiv
bombningarna
bestämd grundform
bombningarnas
bestämd genitiv

Bombning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Bombning på Engelska

  • bombing - the dropping of bombs, the bombing continued for several days

Hur används ordet bombning

  1. Under första världskriget byggdes nära hundra tyska zeppelinare som bland annat användes för bombning av London. De mjuka luftskeppen utexperimenterades av tyska August von Parseval och byggdes främst för reklamändamål. (källa)
  2. Under resten av kriget kom strategisk bombning visa sig vara det som skulle leda till de allierades seger. Båda USA och Storbritannien utvecklade mycket tidigt under 1940-talet tunga bombplan för strategisk bombning. Dessa kom under kriget att strategiskt bombardera tyska fabriker för krigsmateriel vilket ledde till att en stor del tyska vapen och fordon inte kunde levereras till den tyska krigsmakten. Mot slutet av kriget kunde Tyskland inte producera någonting ovan mark. (källa)
  3. Terrorbombning innebär att civila mål i städer terroriseras av bombningar för att sänka moralen och för att orsaka panik. Terrorbombningar har utförts med kanoner, raketer, fartygsartilleri och bombning från flygplan. Ojämförligt störst förödelse har orsakats av flygbombningarna under andra världskriget. (källa)
  4. Det finns flera sätt att sikta med bomber då de generellt är frifallande. Ett exempel på att sikta med bomber är störtbombning, vilket innebär att planet dyker mot sitt mål och släpper bomber under dykningen strax före stigning, för att använda hela planet som sikte för bomberna. Annars brukar bombflygplan ha ett bombsikte som genom olika metoder som involverar bland annat planets attackvinkel, höjd och vindmotstånd med mera, visar bombens potentiella projektilbana och avger denna information till flygplanets spanare som sedan fäller bomben eller bomberna med olika medel. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.