Bort Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bort, varianter, uttal och böjningar av bort

Bort synonym, annat ord för bort, vad betyder bort, förklaring, uttal och böjningar av bort.

Synonym till bort

Vad betyder och hur uttalas bort

Bort uttalas bort [bårt´] ad och är ett verb.

Ordformer av bort

Ordform(er) bort adverb

Andra språk

Bort på Engelska

 • ought to, should
 • away - throw away, forget, give away, get away from here!

Hur används ordet bort

 1. Anna Hedh sade vid vår pressträff i morse (tisdag) att hon röstar nej om inte artikel 13 tas bort ur förslaget, Aleksander Gabelic är tveksam till artikel 13 och tvekar mellan att avstå eller rösta nej till förslaget. Olle Ludvigsson har inte tagit slutlig ställning ännu men säger sig luta åt ett ja. (källa)
 2. För att identifiera de här verken på de plattformar om behöver man använda sig av automatiserad teknik. Det är inte möjligt manuellt att föra sökningar av allt material som laddas upp. Kritiken går ut på att den här typen av automatiserade processer inte kan identifiera om något utgör en tillåten användning av ett verk eller inte, utan att den tar bort mer än vad som är nödvändigt, sade Patrik Sundberg, rättssakkunnig på Justitiedepartementet till SVT tidigare. (källa)
 3. Mycket kraft har lagts på fienderna, som i "The division" tålde väl många skott. Nu går de snabbare att bekämpa, men du dör också själv lättare. Dessutom är animationerna förbättrade, rörelserna vassare och det går att skjuta bort skyddet på de bepansrade fienderna för att göra dem sårbara. Pressbild. (källa)
 4. Vidare säger han att vindkraftparken skulle ligga i utkanten av området där havsörnarna befinner sig och han menar att den inte utgör någon risk för havsörnarna, som enligt honom bor 2, 5 km bort. (källa)
 5. Tillslut lyckades man stänga av elverket och räddningstjänsten kunde rikta in sig på att vädra ut röken och städa bort det som fanns kvar av fågelboet. (källa)
 6. Papegojsjukan kommer från en bakterie som många fåglar bär på utan att själva bli sjuka. Det smittar via inandningsluften som kontaminerats med partiklar från fågelträck. Därför är det är viktigt att vara försiktig när man till exempel torkar bort fågelspillning från utemöbler eller rengör fågelbord. (källa)
 7. Man smittas genom att andas in bakterierna som kan fara upp i luften. Det är alltså inte lämpligt att spola fågelbord med vatten inomhus eller ta fram högtryckstvätten för att ta bort avföringen från altanen. Gör man det ändå så ska man ha ansiktsmask, säger David Edenvik, biträdande smittskyddsläkare i Jönköpings län, till tidningen. (källa)
 8. Man kan säga så här att många funktionsnedsättningar är lite osynliga, som exempelvis olika kognitiva utmaningar som läs- och skrivsvårigheter eller en oförmåga att filtrera bort intryck. Synnedsättningar är mer välkänt än adhd. Så när det gäller den typen av områden så ligger det lite efter, säger Pär Lannerö. (källa)
 9. Det var en gång en konung, som med skiftande seger och nederlag, men alltid med ära styrde sitt diktarrike. Han hade slott, borgar och katedraler, mörka, gavlade gator och vårgröna hagar han hade en prinsessa, lika trolsk som elak, visa filosofer, fräcka narrar och larmande pöbel, med ett ord allt, som till en väl ordnad poetstat kunde höra, då han plötsligt en festkväll lämnade alltsammans i sticket för att som resande scholar draga ut och leta den vises sten. Förgäves skickades gråskäggiga sändebud till den skumma studiekammare, där han glömde bort åren bland Paracelsus' deglar och retorter. "Sire", sade de, "vänd hem igen. Ert rike väntar er. Äreporten är redan rest. Fontänerna rinna med vin. Narren har fått en ny våd scharlakan i sin kolt, och prinsessan står med solrosen i handen vid tornfönstret och väntar." Men alkemisten hörde dem ej. Brygderna och dekokterna upptogo hans tankar. Där hemma i diktarriket växte gräset över gångarna. Ljusen slocknade. Prinsessan blev så rynkig, att all hennes elakhet på långt avstånd kunde läsas ur ansiktet. Landet föll i lägervall. Och den vises sten? Vem har hittat den. (källa)
 10. I modern stadsmiljö är fåglar som måsar, kajor och duvor olägenheter mer på grund av oljud och förorening än att de förstör grödan. Störande kajor skräms i stadsmiljö bort med hjälp av ljudbaserade fågelskrämmor som spelar upp fågelns dödsskri, samt i vissa fall genom utplacering av döda fåglar. Måsar skräms (med varierande resultat) bort från bryggor med hjälp av rovfågelsattrapper. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.