Brevlåda Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder brevlåda, varianter, uttal och böjningar av brevlåda

Brevlåda synonym, annat ord för brevlåda, vad betyder brevlåda, förklaring, uttal och böjningar av brevlåda.

Synonymer till brevlåda

Vad betyder och hur uttalas brevlåda

Brevlåda uttalas brev|låda och är ett substantiv.

Ordformer av brevlåda

Singular

brevlåda
obestämd grundform
brevlådas
obestämd genitiv
brevlådan
bestämd grundform
brevlådans
bestämd genitiv

Plural

brevlådor
obestämd grundform
brevlådors
obestämd genitiv
brevlådorna
bestämd grundform
brevlådornas
bestämd genitiv

Brevlåda är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet brevlåda

  1. En brevlåda är en behållare avsedd för postförsändelser. (källa)
  2. Forsman debuterade som fyraåring i Sven Jerrings radioprogram "Barnens brevlåda". Hon var i tonåren medlem i tjejtrion Bambis, med vilken hon 1968 spelade in singeln Kärlek är det enda jag kan ge/Du och jag (Sonet Records). Gruppen turnerade i folkparkerna och spelade även i Öst- och Västtyskland. Hon försökte därefter inleda en solokarriär, vilket 1972 resulterade i tre singlar i eget namn, utgivna på skivbolaget Decca. Under 1970-talet var hon främst verksam som producent och arrangör, bland annat åt den då framgångsrika visgruppen Small Town Singers. (källa)
  3. Efraim Alexander var en fiktiv figur i radioprogrammet Barnens brevlåda. (källa)
  4. Radiotjänsts första hallåman Sven Jerring fortsatte att arbeta för Radiotjänst med bland annat radioprogrammet Barnens brevlåda som han startade hösten 1925. I programmet gick han under beteckningen "Farbror Sven", och programmet sändes fram till 1972. (källa)
  5. Snigelpost är en skämtsam benämning på brevförsändelser i pappersform, som läggs i postens brevlåda, och når adressaten långt senare än om meddelandet skickats som e-post. Detta med syftning på att sniglar förflyttar sig mycket långsammare än "ettor och nollor" på Internet. (källa)
  6. I den tidiga radiohistorien var det vanligare med program där man läste upp inskickade brev från lyssnarna. Ett sådant program var det svenska Barnens brevlåda. (källa)
  7. Brevlåda är en behållare avsedd för postförsändelser. En brevlåda tillhör ett postföretag, varvid de postförsändelser som lämnas i brevlådan sorteras och vidarebefordras av postföretaget till adressatens postlåda, postbox, fastighetsbox eller brevinkast. Särskilt värdefulla försändelser och större försändelser, som inte ryms i brevlådan eller brevlådans inkast, lämnas i stället in på ett postkontor eller hos ett postombud. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.