Brevporto Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder brevporto, varianter, uttal och böjningar av brevporto

Brevporto synonym, annat ord för brevporto, vad betyder brevporto, förklaring, uttal och böjningar av brevporto.

Synonym till brevporto

Vad betyder och hur uttalas brevporto

Brevporto uttalas brev|porto och är ett substantiv.

Ordformer av brevporto

Singular

brevporto
obestämd grundform
brevportos
obestämd genitiv
brevportot
bestämd grundform
brevportots
bestämd genitiv

Plural

brevporton
obestämd grundform
brevportons
obestämd genitiv
brevportona
bestämd grundform
brevportonas
bestämd genitiv

Brevporto är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet brevporto

  1. Tanken med det första frimärket var att ändra det gällande regelverket. Fram till 1840 betalade mottagaren för brevets befordran. Nu skulle avsändaren betala. Dessutom skulle brevportot minskas så att också mindre välbeställda personer skulle kunna sända brev. (källa)
  2. En internationell svarskupong (franska: coupon-réponse international, CRI, engelska: international reply coupon, IRC) är en kupong som kan lösas in mot ett frimärke eller flera frimärken motsvarande lägsta brevporto till ett annat medlemsland inom Världspostunionen. Den internationella svarskupongen skapades 1 oktober 1907 som en utvidning av ett system som hade använts i flera länder. Den har en sista giltighetsdag och kan lösas in i samtliga medlemsländer. I Sverige och flera andra länder går dessa inte att köpa längre men de kan fortfarande (2021) köpas i Norge och Finland i postens webbutik. (källa)
  3. Att skriva på tvären eller skriva i rutor innebär att man fortsätter skriva på samma papper, vinkelrätt mot de tidigare raderna. Det var ett sätt att spara papper och brevporto som användes på 1800-talet. Av samma orsak kunde man också skriva på kuvertets insida (på avigsidan). Det förekom att man använde bläck av två olika färger, för att lättare skilja raderna från varandra. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.