Bromsblock Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bromsblock, varianter, uttal och böjningar av bromsblock

Bromsblock synonym, annat ord för bromsblock, vad betyder bromsblock, förklaring, uttal och böjningar av bromsblock.

Vad betyder och hur uttalas bromsblock

Bromsblock uttalas broms|block och är ett substantiv.

Ordformer av bromsblock

Singular

bromsblock
obestämd grundform
bromsblocks
obestämd genitiv
bromsblocket
bestämd grundform
bromsblockets
bestämd genitiv

Plural

bromsblock
obestämd grundform
bromsblocks
obestämd genitiv
bromsblocken
bestämd grundform
bromsblockens
bestämd genitiv

Bromsblock är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet bromsblock

  1. Handbroms eller skruvbroms har alltid funnit på lok. Det är samma sorts broms som finns på vagnar. Bromsblocken påverkas genom mekanisk länkning från en vev. På ett modernt lok är denna broms till för att hålla loket still när det är parkerat. Detta är nödvändigt för att trycker i en tryckluftsbroms läcker ut med tiden. (källa)
  2. På de dieselelektriska loken utnyttjade man tidigt likströmsmotorerna för att vid bromsning låta traktionsmotorerna arbeta som generatorer som bromsades genom att stora resistanser kopplades in. Därmed minskade slitaget på bromsblocken. Dessvärre kan man inte, som hos moderna ellok, återgenerera energin till nätet. GE har dock planer på ett slags hybridlok som ska kunna återladda bromsenergin i batterier. (källa)
  3. En gemensam axel med två lagerboxar används precis som för vanliga vagnar. Skillnaden är att axeln har splines som medger att hjulen kan förskjutas i sidled men rotera med samma hastighet. Låsningen sker med tre låsreglar för varje hjul. Låsreglarna kan öppnas / låsas genom att låta en arm dra ut en låsskiva innanför hjulet. Växlingen sker genom att tåget kör igenom en ca 12 meter lång växel som öppnar låsreglarna, låter hjulen glida isär/ihop och sedan låsa reglarna. Samtidigt sker även en förskjutning av bromsblocken. Metoden hade 2007 endast testats trots att den funnits länge. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.