Bus Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder bus, varianter, uttal och böjningar av bus

Bus synonym, annat ord för bus, vad betyder bus, förklaring, uttal och böjningar av bus.

Synonymer till bus

Vad betyder och hur uttalas bus

Bus uttalas bus och är ett substantiv -et.

Bus betyder:

Ordformer av bus

Singular

bus
obestämd grundform
bus
obestämd genitiv
buset
bestämd grundform
busets
bestämd genitiv

Bus är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Bus på Engelska

 • mischief - mischief, rowdyism, foul weather

Hur används ordet bus

 1. Applikationer programmeras för mastern och alla slavar. Applikationerna kommunicerar med LIN genom ett standardiserat gränssnitt som sedan via en communication manager, LIN protocol, bus transceiver och det fysiska lagret sköter hanteringen till mottagaren. (källa)
 2. För 8088-datorer användes XT-kontakten (som var 8088-bussen direkt). Även kallad 8 bitars ISA-bus (4,77 MHz). (källa)
 3. "Dennis" (i original "Dennis the Menace"), är en amerikansk tecknad serie (på vardagarna bara en skämtruta) skapad 1951 av Hank Ketcham. I Sverige har han i vissa publikationer under 1950-talet kallats såväl "Lill-Knas" som "Bosse Bus" och "Kristian Tyrann". När serietidningen lanserades fick det till slut bli kort och gott "Dennis". (källa)
 4. Bart bråkar ofta med sin yngre syster, Lisa, som han ibland kallar för "Lis" men älskar henne och tillsammans upplever de mycket. Då Bart förstört något för Lisa ber han ofta om ursäkt och hon accepterar ursäkten. När Bart en gång ville åka fast för ett bus förstod Lisa det men valde att inte berätta det för Marge och Homer för hon insåg att Bart ville bli betraktad som en dålig kille. Bart frågar även ofta Lisa vad han ska göra då han har problem och försöker även skydda henne. Bart och Milhouse är oftast bästa vänner, men de har ibland blivit ovänner. Luann van Houten anser att Bart har dåligt inflytande på Milhouse och en gång fick de besöksförbud. Tillsammans utför de en del bus, men då Milhouse flyttade till Capital City under en period blev Bart bästa vän med Lisa istället. Då Bart blev kär i tjejen Jenny bytte han stil och slutade umgås med Milhouse eftersom han insåg att det skulle förstöra deras romans. Bart är allergisk mot monstersmink och smörkola. Tidigare var han inte allergisk mot räkor men är det numera. (källa)
 5. Mackic har även skrivit tre böcker om Sommarskuggan: Sommarskuggan och halloween-buset (2019), Sommarskuggan och kalasbuset (2020) och pysselboken Skuggpyssel i skuggornas värld (2020). (källa)
 6. Då filmen är baserad på Samhällsbärarna har handlingen klara paralleller med den så kallade "Baseballigan", en grupp poliser som åkte runt i Stockholm och skrämde upp "buset" genom tortyr och misshandel. Gruppen splittrades i samband med den uppmärksamhet som följde efter att gruppen misshandlade en narkoman till döds. (källa)
 7. Host Bus Adapter – en sorts nätverkskort. (källa)
 8. Godis förekommer ofta vid olika typer av firande eller uppvaktningar, inte minst under storhelger. Förutom julen brukar godis förknippas dels med påsken (påskägg och påskkärringar) och Halloween (bus eller godis). På Alla hjärtans dag kan man ge godis som gåva till någon som man tycker om. I många länder brukar man även ge godis i julstrumpan. (källa)
 9. I äldre system anslöts grafikkort ofta i en sockel enligt standarderna AGP, PCI, VESA Local Bus, ISA eller MCA. En del datorer har i moderkortets kretsuppsättning integrerat grafikkort. Det sitter då i nordbryggan och dess videobuffert består då av arbetsminnet allokerat utrymme. Mängden arbetsminne som skall tillägnas grafikkortet går ofta att ställa in i datorns BIOS. Bärbara datorer har ofta uteslutande på grund av platsbrist integrerade grafikkort men även skrivbordsdatorer av billigare snitt. (källa)
 10. Piff och Puff (eng: Chip 'n Dale) är ett par jordekorrar som förekommer i Disneys tecknade serier och filmer där de ofta hittar på bus och retar Pluto eller Kalle Anka. De debuterade 1943 i kortfilmen Private Pluto. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.