Busslast Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder busslast, varianter, uttal och böjningar av busslast

Busslast synonym, annat ord för busslast, vad betyder busslast, förklaring, uttal och böjningar av busslast.

Vad betyder och hur uttalas busslast

Busslast uttalas buss|last och är ett substantiv.

Ordformer av busslast

Singular

busslast
obestämd grundform
busslasts
obestämd genitiv
busslasten
bestämd grundform
busslastens
bestämd genitiv

Plural

busslaster
obestämd grundform
busslasters
obestämd genitiv
busslasterna
bestämd grundform
busslasternas
bestämd genitiv

Busslast är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet busslast

  1. Arbetarrörelsen i dalgången var vid denna tid nymornad och bildningstörsten påtaglig. Samkväm och sammankomster för bygdens folk mötte ett starkt gensvar och kom att bli ett väsentligt inslag i skolans liv och lärarna hade möjlighet till en ovanligt hög aktivitet som föreläsare och kursledare. Från början av 1930-talet till mitten av 1940-talet hölls en söndagskurs en gång i månaden där aktuella samhällsfrågor togs upp till behandling, såsom "Det moderna Amerika", "Tyskland i stöpsleven", arbetslöshetsproblem, befolkningsfrågan, socialpolitiken, och så vidare. Till föreläsningarna och de efterföljande diskussionerna samlades i regel mellan 100 och 200 deltagare, ibland ännu fler. Busslaster kom från Göteborg, Alingsås, Trollhättan, etcetera i en allt vidare krets, för att höra bland annat Sven Backlund, Rurik Holm, Gunnar och Alva Myrdal, Ernst Wigforss och Herbert Tingsten. (källa)
  2. Upptäcker att gästboken är borta – snopet!! Första reaktionen " Dj-a ungar", det var efter en åtta den försvann. Får fyra expressbrev med vägledningar och plastfickor – skönt, för det väntas busslaster från Karesuando. Och de komma. Hela högstadiet. Nästan militärisk indelning av klasserna före inträdet – därefter gick det undan. De allra flesta är ju inte så ofta i staden och i kommunalhuset så det var mycket annat som lockade. Hiss skulle åkas t.ex. Och så gjordes det. Vidare skulle det handlas på varuhusen och pojkarna invaderade pappersaffärerna för att köpa porrlitteratur (enligt lärarna, som själva gick på Systemet och hamstrade)./.../. (källa)
  3. 2010 – En busslast kärlek. (källa)
  4. 2010 – En busslast kärlek (Molinska skrönor). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.