Butler Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder butler, varianter, uttal och böjningar av butler

Butler synonym, annat ord för butler, vad betyder butler, förklaring, uttal och böjningar av butler.

Vad betyder och hur uttalas butler

Butler uttalas butler [bat´ler el. but´ler] och är ett substantiv -n.

Butler betyder:

Ordformer av butler

Singular

butler
obestämd grundform
butlers
obestämd genitiv
butlern
bestämd grundform
butlerns
bestämd genitiv

Butler är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet butler

  1. Ett verk kan ha flera huvudpersoner. I Margaret Mitchells Borta med vinden är både Scarlett O'Hara och Rhett Butler huvudpersoner. (källa)
  2. Inom humanismen och filosofin kan även kroppen ses som ett material för inskription. Enligt uttrycket tabula rasa föds människan som ett oskrivet blad som efter hand fylls av tecken i form av erfarenheter som kommer att utgöra hennes egenskaper. Michel Foucault utvecklar denna ide där kroppen är konstruerad som en plats där regimer, diskurser och makt inskrivs. Judith Butler kritiserar den passiva roll kroppen tillskrivs i liknande teorier, och föreslår en syn på kroppen där den i sig själv är en kulturell och diskursiv praktik, och där ett aktivt strukturerande av det sociala fältet formar och omformar kroppen. (källa)
  3. Benämningen kom in i svenska språket på 1600-talet från Tyskland, där den ursprungligen användes om den lärjunge som skulle elda i skollokalen samt om den munk som skötte eldningen på kloster (från latinets calefacere, göra varm, uppvärma). I delar av Tyskland används ordet fortfarande i betydelsen vaktmästare, assistent till en vaktmästare, eller en fängelsefånge med vissa arbetsuppgifter, medan ordet i Sverige snabbt kom att betyda uppassare eller manliga betjänt, främst inom det militära. Mot slutet av 1800-talet började den icke-militära användningen av ordet att alltmer ersättas med det engelska butler. (källa)
  4. Lödder handlar om de två systrarna Jessica Tate (Katherine Helmond) och Mary Campbell (Cathryn Damon) och deras familjer. Campbells är en medelklassfamilj, medan familjen Tate är rik och till och med har en egen butler, den mycket sarkastiske Benson (Robert Guillaume). (källa)
  5. Den första leksaken som officiellt bar namnet "teddy bear" eller teddybjörn skapades av Morris Michtom och hans hustru. Michtom ägde en liten butik i Brooklyn och hans fru tillverkade leksaksbjörnar som de sen sålde i butiken. Michtom skickade en av dessa björnar till president Roosevelt och bad om tillstånd att få kalla dem "Teddy's Bear". Inte bara godkände Roosevelt det, utan han gjorde dessutom nallen till sin personliga maskot i den följande framgångsrika omvalskampanjen. Tillsammans med ett företag kallat Butler Brothers började Michtom massproducera teddybjörnar och inom ett år hade han startat sitt eget företag, Ideal Novelty and Toy Co, sedan dess ett av världens största leksaksföretag. Efter andra världskriget började fler länder att tillverka olika nallebjörnar. (källa)
  6. Kommande månad hade de långa diskussioner om vilka kvalitéer och egenskaper man behövde för att vara en bra jägare och överlevare. Men det stora problemet de hade var hur man skulle kunna förverkliga och testa leken för att vara så verklighetstroget som möjligt och utan att någon blev allvarligt skadad. Det var inte förrän ett halvår senare, när deras vän George Butler visade dem en bild på ett paintballgevär i en katalog, som de kom fram till vad de skulle använda för redskap för att jaga varandra. (källa)
  7. Judith Butler, Gender Trouble (1989). (källa)
  8. Baron Butler av Brockwell StkStbBathO OffStbVO PC (2003). (källa)
  9. Den första moderna tandborsten togs fram och tillverkades av John O. Butler Company (senare kallat G.U.M. Sunstar) i februari 1938. Det var den första tandborsten med borststrån av nylon, tillverkad av DuPont i New Jersey i USA. (källa)
  10. Det följande 1970-talet kom att bli en genombrottstid för tjejbanden. Det första internationellt kända tjejrockbandet blev amerikanska Fanny, vilket dock sågades av den amerikanska manliga rockkritiken. Andra amerikanska band var Birtha (med bland andra Rosemary Butler) och The Runaways. Det sistnämnda bildades av den manlige producenten Kim Fowley i ett försök att återuppliva 1960-talets tjejgrupper. År 1975 bildades jazzrockgruppen Isis, i vilket ingick flera medlemmar från Goldie and the Gingerbreads. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.