Byggfirma Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder byggfirma, varianter, uttal och böjningar av byggfirma

Byggfirma synonym, annat ord för byggfirma, vad betyder byggfirma, förklaring, uttal och böjningar av byggfirma.

Vad betyder och hur uttalas byggfirma

Byggfirma uttalas bygg|firma och är ett substantiv.

Ordformer av byggfirma

Singular

byggfirma
obestämd grundform
byggfirmas
obestämd genitiv
byggfirman
bestämd grundform
byggfirmans
bestämd genitiv

Plural

byggfirmor
obestämd grundform
byggfirmors
obestämd genitiv
byggfirmorna
bestämd grundform
byggfirmornas
bestämd genitiv

Byggfirma är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Byggfirma på Engelska

  • Building Company

Hur används ordet byggfirma

  1. Under sommar 1982 sålde Leeds arenan Elland Road till Leeds stadsfullmäktige för £2,5 miljoner genom ett avtal som garanterade klubben en 125-årig hyresrätt till arenan. Ambitiösa utbyggnads- och upprustningsplaner av arenan och kringliggande sportanläggningar upprättades 1987 av en arkitekt-firma och presenterades av byggfirmorna Baltic Consortium och W.H. White. De beräknade ombyggnadskostnaderna till mellan £50 och £75 miljoner för Lowfields med en 7 500 sittplatser läktare och en intilliggande sporthall med 2 000 sittplatser. Andra planer var att inom arenaområdet bygga ett köpcentrum, isrink, cricket stadium, biograf, nattklubb, kafé, restaurang, vattenpark, nöjespark och butiker. Ingen del av planen påbörjades dock och förslaget blev snart historia. (källa)
  2. Anders Andersson var son till en lantbrukare och arbetade själv ung som lantarbetare innan han blev byggnadsarbetare. 1908 blev han den förste socialdemokraten i Falkenbergs stadsfullmäktige och var från 1926 dess ordförande fram till sin död. Under storstrejken 1909 var han en av de som höll ordning på arbetarna. Anders Andersson studerade 1909-1910 vid Brunnsviks folkhögskola. 1921 startade han sin egen byggfirma. (källa)
  3. Dominerande arbetsgivare är Billerudsägda pappersbruket Gruvöns bruk, som är Värmlands största privata arbetsplats. I Grums finns även Gruvöns sågverk, som ägs av Stora Enso. I övrigt finns det mest mindre företag, bland annat plåtindustrier, mekaniska firmor, byggfirmor och en snickerifabrik. (källa)
  4. Gekonsult hade även extern hjälp i form av privata byggfirmor samt privata arkitekt- och konstruktionsföretag. (källa)
  5. Kyrkan är ritad av arkitekten Helena Tallius Myhrman och uppförd av byggfirman Peab. Planformen är fyrkantig med svängda former och spetsiga utdragna hörn. Kyrktaket har en mandelformad överbyggnad med ljusinsläpp åt söder. Kyrkan är sammanbyggd med församlingshemmet. (källa)
  6. Kabinbanan började byggas i februari 1975 av konsortiet Fjällbyggarna AB. Bestående av Yngve Kullenberg Byggnadsbolag från Göteborg och Hallström och Nisses Bygg AB från Sundsvall. Den schweiziska byggfirman Habegger var sidoentreprenör till Fjällbyggarna AB. Först skulle firmans transportbana monteras för frakt av byggmaterial och det mänskliga arbetet på den höga höjden över marken, men två av dess stolpar kom att ge vika av nedisning i och med en av snöstormarna – varefter byggmaterialet fick dras med pistmaskin från Ullådalen samtidigt som skrotet efter transportbanan drogs med på tillbakavägen. Jordbruksdepartementet/-verket hade i sin budget 1971 kalkylerat Kabinbanans bygg-/investeringskostnad till 7,28 miljoner kronor, men bolaget ÅKAB (Åre Lift- och Kabinbane AB) som bildades 1971–1973 kom att beräkna kostnaden till 24 miljoner. När allt stod färdigt hade notan stigit till 74 miljoner (motsvarar närmare 350 miljoner kronor i 2012–2015 års penningvärde). Rekordartad väderproblematik under den planerade byggtiden (däribland också en incident som kostade en ny vajer) förlängde arbetet med ett helt år, då de flesta arbetstimmarna under vintern 1975/1976 gick åt till avisning och snöskottning, därav den stora kostnadsökningen. Efter att redan ha bantat ned stora delar av Åreprojektet kom staten i besparingssyfte även att reducera storleken på de två kabinerna, vilka rymmer 80 passagerare istället för ursprungsplanen om 125 (som vänthallarna på dalstationen är byggda för). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.