Civilprocess Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder civilprocess, varianter, uttal och böjningar av civilprocess

Civilprocess synonym, annat ord för civilprocess, vad betyder civilprocess, förklaring, uttal och böjningar av civilprocess.

Vad betyder och hur uttalas civilprocess

Civilprocess uttalas civ|il|pro|cess och är ett substantiv.

Ordformer av civilprocess

Singular

civilprocess
obestämd grundform
civilprocess
obestämd genitiv
civilprocessen
bestämd grundform
civilprocessens
bestämd genitiv

Plural

civilprocesser
obestämd grundform
civilprocessers
obestämd genitiv
civilprocesserna
bestämd grundform
civilprocessernas
bestämd genitiv

Civilprocess är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet civilprocess

  1. Eftersom FHL reglerar förhållanden i gränslandet mellan flera olika lagar är det fullt möjligt att den som, i en civilprocess, döms till skadestånd enligt FHL för att ha röjt och utnyttjat den förre arbetsgivarens kundregister även döms till straff, i ett brottmål, för trolöshet mot huvudman enligt brottsbalken 10 kap. 5 §. Alltsammans avseende samma händelseförlopp. (wikipedia.org)
  2. Civilprocess – ett rättsligen reglerat förfarande, inför domstol, för att fastställa ett tvistigt eller annars på något sätt ovisst privat rättsförhållande Skilsmässoprocess – ett upplösande av ett äktenskap på initiativ av en eller flera av parterna (wikipedia.org)
  3. Processrätten kan delas in i tre huvudgrupper, nämligen civilprocess, straffprocess och förvaltningsprocess. (wikipedia.org)
  4. Civilprocess, juridik, rättegång i tvistemål, är ett rättsligen reglerat förfarande, inför domstol, för att fastställa ett tvistigt eller annars på något sätt ovisst privat rättsförhållande mellan parterna i processen. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.